Vino la proiecția și discuția filmului „Paris is Burning”

paris is burning, genderdoc m, proiectie de film

Centrul de Informații GENDERDOC-M te invită la proiecția și discuția filmului „Paris Is Burning” duminică, 30 iunie, începând cu ora 17:00, la sediul Centrului.

Filmul „Paris Is Burning” (1990) este un documentar american, regizat de Jennie Livingston. În film se trece în cronica culturii ball (o subcultură LGBT underground din SUA din anii ‘80) din New York și a comunităților african-americane, latino, gay și transgender care fac parte din ea. Mulți membri ai culturii ball consideră „Paris in Burning” un documentar foarte important al sfârșitului „Erei de Aur” a balurilor drag din New York, care are şi o perspectivă critică asupra rasei, clasei, genului și a sexualității în SUA anilor ‘80.

Filmul evidențiază, de asemenea, originile de “vogue”, unui stil de dans în care concurenții pozează și îngheață în poziții fermecătoare ca și cum ar fi fotografiați pentru coperta Vogue.

În 2016, filmul a fost selectat pentru conservarea Bibliotecii Congresului Registrului Național al Statelor Unite ca fiind “cultural, istoric sau semnificativ din punct de vedere estetic”.

Filmul este proiectat în limba engleză cu subtitrare română.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Festivalul Afterhills caută voluntari. Completează formularul de înregistrare
Next JOB//Implică-te în dezvoltarea comunității antreprenoriale locale drept Manager de Proiecte Dreamups
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 17 =