Ziua Internațională a Tineretului: tinerii modele pentru tineri

tineri, ziua internationala a tineretului, youth md, voluntari, modele pentru tineri

Într-o lume în care tinerii se zbat să își formeze personalități unice și să se afirme ca persoană, cei mai norocoși, reușesc deja să câștige admirația în rândul tinerilor pe care îi consideră modele demne de urmat. Află în continuare cine sunt tinerii pe care voluntarii Youth.md îi urmăresc și preiau valorile pe care le împărtășesc.

Laura Cătărău: „Mihaela Eșanu. Își face studiile la Harvard; e o persoană pe care o cunosc și e foarte ambițioasă. De asemenea, a condus multe organizații de tineret și s-a implicat activ în ele.”

Ana-Maria Tomov: „De vreo 3-4 ani tot o urmăresc pe Eugenia Guţu – e fenomenală. Știe 7 limbi, a luat parte la 2 schimburi de experienţă în Germania şi Anglia; a călătorit foarte mult. Acum a fost acceptată la o universitate de elită în Rusia. Lucrează foarte mult asupra sa, se ocupă cu sportul, ştie să cânte la chitară şi pian. De asemenea, e fondatoarea proiectului „Decotime.md’ şi pe lângă toate succesele pe care le-a obţinut, e un om simplu şi perseverent.”

Felicia Paladi: „Mihaela Berdaga. Deși provine dintr-o familie extrem de modestă, a ajuns acum la una dintre cele mai bune universități din Germania, depunand efort enorm pe parcursul anilor școlari și de aceea, în 2017 ea a fost aleasă ca cel mai bun absolvent al anului. Pe langa aceasta e o dansatoare extraordinară și o motivație enormă pentru fiecare dintre noi, arătându-ne că nimic este imposibil dacă depui un pic de efort.”

Andreea Caraman: „Felicia Istratii. E un exemplu pentru mine și pentru alți tineri. Și-a creat un blog pentru a da exemplu tinerilor cum să nu fie indiferenți față de natură. De asemenea, este un voluntar activ la Youth.md”

Țurcan Vlada: „Modelul meu este Ioana Vatamanu-Mărgineanu, deoarece anul acesta a fost cea care m-a inițiat în noul meu liceu – m-a ajutat mult, m-a îndrumat – deci a fost ca un mentor! Este un voluntar activ, tânăr ambasador al Republicii Moldova, căpitanul unei dintre cele mai bune echipe la CUC și pur și simplu o buna elevă și prietenă! Anul acesta a fost cea care a luat 10 pe linie la BAC, deci eu zic că poate fi considerată un etalon!”

Madalina Braghis: „Sorina Sofia Solonaru. Ea este motivul pentru care am devenit interesată de voluntariat – ea însăși fiind un voluntar activ de mulți ani înainte de a intra la Universitatea din Riga, unde studiază la moment. Ea a fost cea care m-a  inițiat în domeniul jurnalismului, și tot datorită ei acum activez la Ora copiilor, Radio Moldova, unde Sorina însăși s-a implicat timp de mulți ani.””

Cu siguranță, sunt o mulțime de tineri de la care poți învăța foarte multe și poți prelua anumite modele de comportament și valori. Dacă vei continua să lucrezi asupra ta, vei putea să obții ceea ce-ți dorești și să devii tu, la rîndul tău, un model pentru alți tineri.

Autor: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino cu o idee ce te inspiră și află despre impactul social și rolul pe care îl poate avea afacerile
Next (FOTO) ISTORII URBANE #8: Cele mai populare tipuri de picturi murale întâlnite pe străzile Chișinăului
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =