Află mai multe despre echipa de reporteri Youth.md chiar de la aceștia


Youth.md a lansat un nou val de recrutări pentru tinerii activi, care vor să facă o schimbare în societate. Dacă vă gândiți să aplicați în cadrul departamentului de reporteri, iată experiențele unor voluntari care vă vor motiva să o faceți!

„Reporterii scriu articole creative și de oportunități pentru site-ul Youth.md. Au, de asemenea, oportunitatea de a lua interviuri și a participa la evenimente pentru a scrie ulterior despre ele pentru audiența noastră. Celor ce doresc să facă parte din echipa de reporteri le recomand să nu ezite și să aplice, deoarece experiența pe care o vor acumula este una necesară unui jurnalist începător, iar echipa Youth.md este mediul perfect pentru a cunoaște persoane noi, tineri activi și implicați. Pe lângă oportunitățile constante de care profită orice voluntar, cei din echipa de reporteri pot dezvolta abilități interpersonale, competențe în creative writing, în luarea unui interviu, dar și aptitudini de cercetare și informare a tinerilor din țară”, declară Mădălina Braghiș, coordonatoarea departamentului de reporteri.

„Youth.md mi-a oferit o oportunitate incredibilă de dezvoltare, atât pe plan personal, cât și pe cel social. Fiind reporteră de mai bine de un an deja, am reușit să descopăr și să mă informez asupra unei multitudini de subiecte și teme interesante. Deși reporterilor le este oferită mereu o temă săptămânală, aceștia pot explora și alte teme, care le par interesante sau au legătură cu domeniul în care doresc să activeze în viitor. Când apare lipsa de inspirație, de obicei, aleg să scriu un articol legat de temă săptămânală, fie el despre voluntariat, cultură, evenimente etc. Totuși, mai des, optez pentru teme care mă pregătesc pentru viitoarea carieră și care mă ajută să-mi aprofundez cunoștințele în domeniul sănătății și al biologiei. Voluntarii sunt încurajați să descopere nu doar subiectele care le plac, dar și subiectele mai puțin cunoscute de public. Aceștia sunt stimulați să scrie despre orice, atâta timp cât informația este veridică”, ne comunică Andreea Geru, reporteră Youth.md.

„Cu toții știm că deciziile spontane sunt cele mai corecte. Am căutat mult timp o organizație care să promoveze talentele fiecăruia. Fiind interesată de jurnalistică, am găsit locul unde pot să mă dezvolt, unde pot adresa întrebări oricărui voluntar, fără să îmi fie frică de părerea altora: departamentul de Reporteri al echipei Youth.md, unde am aplicat fără să stau pe gânduri, și nu am regretat niciodată. Chiar dacă a trecut un an de atunci, îmi amintesc mereu de sfatul lui Betty, coordonatoarea generală: „Echipa noastră funcționează exact ca un lanț, fiecare departament fiind o verigă. Dacă cineva nu respectă deadline-ul, întreaga activitate este îngreunată”. De asemenea, sunt impresionată de abilitatea coordonatorilor de a motiva și susține voluntarii. Atunci când am fost anunțată despre faptul că am fost aleasă Voluntara Lunii, mi-am dat seama că doar în cadrul acestei organizații munca noastră este apreciată la justa valoare. În acea zi trebuia să avem un test la algebră, însă datorită acelui mesaj, am organizat o mică sesiune de informare despre activitatea echipei Youth.md, deoarece profesoara și colegii erau entuziasmați și curioşi. De atunci, colegii îmi citesc articolele săptămânale şi așteaptă cu nerăbdare perioada recrutărilor. Abia aștept să le dau vestea cea mare și să îi îndemn să profite de șansa de a se afirma în cadrul unui colectiv unit, care este mai mult decât o echipă – este o familie”, afirmă Daniela Sulima, reporteră Youth.md.

Voluntarii Youth.md au fost informați despre oportunitățile pentru tineri

„Sincer, am ales departamentul de reporteri într-o perioadă în care făceam jurnalism. Am zis că ar fi foarte nice să-mi dezvolt anume latura asta. În plus, experiența, m-am gândit că-mi va fi foarte utilă. Pentru mine conta despre ce scriu și ce transmit. Sunt unele subiecte care merită o importanță aparte, voiam să le știe lumea. Dar și să mă dezvolt multilateral”, afirmă Dumitrița Albu, reporteră Youth.md.

„Pe un potențial nou voluntar l-aș sfătui ca la începutul activității sale să scrie pe teme pe care le cunoaște foarte bine, astfel ca să poată scrie articolele sale într-un mod interesant și natural. L-aș mai sfătui ca să își perfecționeze constant modul de a scrie și să diversifice temele”, ne împărtășește Teodor Zaporojan, reporter Youth.md.

Pentru a aplica, completează acest formular de recrutare. Fii sigur/ă că nu o să-ți pară rău! 😉

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram  și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

 Reporteră Youth.md: Valeria Berestean

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sesiuni de instruire pentru tinerii și tinerele din Strășeni și Fălești în cadrul proiectului „Tinerii pentru egalitate și non-discriminare
Next Anunț de selectare a participanților pentru participarea la un training online privind monitorizarea bugetelor locale de tineret
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two − 1 =