5 sfaturi pentru îngrijirea corectă a plantelor de interior


îngrijirea plantelor

Plantele de interior sunt considerate a fi o decorațiune folositoare în locuința dumneavoastră, aducând o nouă viață într-un apartament sumbru și o atmosferă mai plăcută.  Îngrijirea regulată a plantelor de interior este indispensabilă, dând faptului că o mare parte dintre acestea provin din anumite regiuni tropicale ce le asigură un mediu ambiant pentru creșterea  favorabilă și viguroasă. Astfel am decis să-ți prezentăm 5 greșeli frecvent întâlnite în îngrijirea plantelor și cum ai putea să le eviți!

Țineți cont de necesitățile reale ale plantelor

Atunci când udați o plantă, trebuie să aveți în vedere originea și locația acesteia. De exemplu, unele plante, cum ar fi cactusul, preferă ca solul să se usuce înainte de a fi udat din nou. De asemenea, unele plante preferă udarea o dată la câteva zile. În această categorie intră ierburile aromatice şi orhideele. Cel mai bine este să întrebați direct comerciantul cum trebuie îngrijită planta și de ce cantități de lumină are nevoie atunci când o achiziționați. În ceea ce privește locul în care le așezați în casa dumneavoastră; rețineți că plantele din locurile calde, care stau direct în lumina soarelui, au nevoie de mai multă apă.

Alegeți un ghiveci de dimensiune corespunzătoare și din materialul potrivit

Plantele mici, dacă sunt așezate în ghivece mari, pot stoca apă pe o perioadă mai lungă de timp și, prin urmare, trebuie udate mai rar. Însă plantele mari care au puțin spațiu în ghiveci trebuie să fie udate mai intens; în mod ideal, trebuie să fie plantate într-un ghiveci cu 2-4 cm mai mare, cât mai curând posibil. Plantele din ghivece din lut sau de teracotă au nevoie de mult mai multă umiditate decât cele din ghivece de plastic, întrucât și lutul stochează apa și o eliberează în pământ.

Debarasează-te de apa rece

Pentru ca plantele de interior să reziste cât mai mult, este important să fie bine îngrijite. Prin urmare, nu este recomandat să uzi florile folosind apă rece, ci apa la temperatura camerei. În acest mod, este bine să umpli două-trei sticle cu apă, cu doua zile înainte de udare.

Scoateți florile lunar pe verandă

În momentul în care temperatura de afară îți permite, este recomandat să scoți florile la aer. O scurtă ploaie de primavara și lumina soarelui le va face bine, iar plantele vor capata energie penru a face față iernii. Atenție, totuși, evitați  soarele puternic, care poate fi dăunător pentru plante.

Evitați depunerea prafului pe frunze prin ștergerea acestora

 În sezonul de încălzire se adună mai mult praf. Praful depus pe frunze poate fi fatal, deoarece scade fotosinteza. Astfel se recomandă să ștergeți frunzele bine o dată pe lună cu o batistă umedă.

Reporter Youth.md: Popov Alexandra

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Impactul pandemiei pentru antreprenoriatul local și din întreaga lume
Next Vrei să stăpânești mai bine Google Ads? Participă la acest webinar gratuit
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =