BNRM te invită la Ziua Siguranței pe Internet


Ziua Siguranţei pe internet bnrm

Ziua Siguranţei pe Internet (SID — Safer Internet Day) este o campanie desfăşurată anual în februarie și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiilor online şi a dispozitivelor mobile cu acces la Internet, în special de către copii şi tineri, precum şi educarea acestora asupra pericolelor potenţiale pe care le implică navigarea pe Internet.

Susținută la nivel european de către Consiliul Europei, organizația INSAFE, Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranţei pe Internet a atins un grad global de participare, conștientizare și acoperire media, aflându-se în continuă creștere.

Campania urmărește să atragă copiii și tinerii, părinții și îngrijitorii, profesorii, educatorii și asistenții sociali, precum și industria, factorii de decizie și politicienii, pentru a încuraja toată lumea să își asume rolul în crearea unui internet mai bun, pentru a:

  • Inspira schimbări pozitive online;
  • Crește gradul de conștientizare a aspectelor legate de siguranța online;
  • Participa la evenimente și activități globale.

Anul acesta “Ziua Siguranţei pe Internet” se va celebra marți, 11 februarie 2020.

În această zi, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova vor fi organizate un șir de sesiuni, care vor fi dedicate promovării siguranței online și securității informației, precum şi creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online.

Activitățile se vor desfășura în cadrul CPESC, BNRM, aula 23, etajul 3. La aceste sesiuni sunt invitaţi toți doritorii interesaţi de acest subiect.

Sloganul campaniei din acest an, ‘Împreună pentru un internet mai bun’‘, este o chemare la acţiune pentru ca toate părţile interesate să-şi unească forţele şi să îşi îndeplinească misiunea în crearea unui internet mai bun pentru toată lumea, şi în special pentru utilizatorii tineri. 

Descoperă mai multe oportunități pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous USM pregătește o serie de activități pentru tinerii interesați de dezvoltare profesională
Next Poți obține un master peste hotare cu bursa de excelență EPFL în Elveția
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + fourteen =