Expoziție online: „Mănăstirile basarabene – centre de spiritualitate culturală”


expoziție online manastirile basarabene

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să vizitați o expoziție online „MĂNĂSTIRILE BASARABENE – CENTRE DE SPIRITUALITATE CULTURALĂ” inaugurată pe 15 iunie 2020.

Evenimentul este organizat în contextul celebrării celor 600 de ani de la atestarea documentară a mănăstirii Căpriana și oferă prilejul de a admira manuscrise şi carte românească veche, scrise în scriptoriile mănăstirilor basarabene și nu numai.

Exemplarele expuse cuprind aria cronologică dintre secolele al XVIII-lea — al XIX-lea, și constituie o prețioasă sursă documentară pentru studiul culturii și civilizației din spațiul basarabean. Manuscrisele conțin traduceri și lucrări originale realizate de călugării care au viețuit în mănăstirile Dobrușa, Noul Neamț, Căpriana, Curghi, Hârbovăț etc. Publicul va avea ocazia să facă o incursiune în istoria literaturii dogmatice și să descopere istoria circulației cărților românești și importanța lor în spațiul cultural și religios dintre Prut și Nistru.

Expoziția face parte din cea de-a XXIX-a ediție a Simpozionului Științific „Valori bibliofile” și va rămâne deschisă până la 31 august 2020. Pentru a accesa această expoziție online, faceți click pe acest link.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Conferința științifică națională pentru doctoranzii și cadrele didactice din universițățile RM
Next STEP IT Academy: Învață să îți creezi propriul joc pe calculator!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =