Expoziție foto și filme în aer liber la Muzeul Național de Istorie a Moldovei


filme în aer liber

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei şi al Consulatului Onorific al Spaniei la Chişinău, expoziţia în aer liber „Muzeul Prado iese în stradă”.

Programul activităților:

Fotografiile vor putea fi admirate în perioada 1-31 iulie 2021 la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei din Chişinău (Strada 31 August 1989, 121 A).

De asemenea, pe parcursul lunii iulie, iubitorii de film se vor putea bucura de 9 filme spaniole grupate în scurte cicluri tematice: filme de comedie, clasice, filme regizate de femei, drame şi de animaţie.

Filmele dispun de subtitrare în limba română şi vor putea fi urmărite în perioada 3-31 iulie 2021, în fiecare zi de week-end, începând cu orele 21:00, în curtea Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei. Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile şi cu respectarea normelor de protecţie şi distanţare socială.

Expoziţia îşi propune să scoată arta în stradă şi să o apropie de public cu ajutorul unor reproduceri magnifice, prezentate la o scară de 1:1, ale unor capodopere semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch, oferind privitorilor o experienţă similară unei vizite reale chiar la Muzeul Prado.

Expoziţia a fost prezentată anterior în numeroase oraşe din America Centrală şi de Sud, Filipine, SUA, Spania şi România şi ne invită la un periplu prin vastele colecţii de pictură găzduite de Muzeul Prado, oferind o imagine cuprinzătoare asupra picturii europene de la începutul secolului al XII-lea până în primii ani ai secolului al XX-lea.

Filmele pe care le vei putea vedea:

În fiecare week-end din luna iulie, se vor proiecta în total 9 filme spaniole grupate pe diferite genuri cinematografice. Printre acestea se numără comedia „Campionii”, producţie de mare succes care spune povestea unui antrenor de baschet a cărui misiune este aceea de a pregăti o echipă foarte specială, „Plácido”, o bijuterie a operei cunoscutului regizor Luis García Berlanga de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 100 de ani, sau “Chico şi Rita”, un excelent film de animaţie în care jazz-ul şi filmul deţin rolurile principale.

Acest amplu eveniment cultural, prin cele două activităţi propuse, dezvăluie publicului din Chişinău motivele pentru care Muzeul Prado reprezintă un autentic Patrimoniu al Umanităţii şi evidenţiază, totodată, bogăţia şi valoarea inestimabilă a cinematografiie spaniole.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs pentru elevi despre proprietatea intelectuală, organizat de AGEPI
Next Midsummer Swedish Party: Descoperă sărbătoarea verii în stil suedez
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + eight =