Expoziție de caligrafie „Post Scriptum” în memoria lui Ilya Bogdesko


expoziție de caligrafie artcor

Artcor te invită la o expoziție de caligrafie în memoria lui Ilya Bogdesko. Eveniment organizat cu suportul lui Alexandr Codimschii.

Opera artistului popular al URSS, Ilya Bogdesko (1923-2010), Cavaler al Ordinului Republicii, academicianul Ilya Trofimovich Bogdesko, este una dintre cele mai strălucite pagini ale artei moldovenești moderne!

Lucrările sale din domeniul graficii de carte, caligrafiei și artei monumentale au fost premiate cu premii importante, printre care: medalia de aur a târgului de carte de la Leipzig, medalia de aur a Academiei de Arte a URSS, diploma Ivan Fedorov.

Ilustrațiile lui Bogdesco la operele lui Gogol, Pușkin, Creangă, Alecandri, la „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift, „Lauda prostiei” de Erasmus din Rotterdam, „Don Quijote” de Miguel de Cervantes au intrat în tezaurul artei mondiale. Bogdesko este autorul mai multor cărți și al monografiei „Caligrafie”.

Expoziția „Post Scriptum” este un omagiu adus operei sale, ce exprimă respectul profund al caligrafilor moderni din Moldova, față de marele lor predecesor.

Vernisajul a avut loc pe 17 iunie la 19:00, în Artcor. Expoziția va putea fi vizitată în următoarele 2 săptămâni după lansare. Accesul este gratuit. 

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Devino Educator/oare de la egal la egal în ghidare în carieră
Next Webinar despre poluarea chimică marină organizat de JPI Oceans Knowledge Hub
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 4 =