Eveniment muzical: Vino la un concert și ascultă muzica marelui compozitor Ludwig van Beethoven!


Ești în căutare de un eveniment muzical pentru a scăpa de gălăgia orașului? Cauți relaxarea și plăcerea pe care doar muzica clasică o poate oferi? Vrei să savurezi din frumusețea și complexitatea acesteia pe live? Atunci nu ezita și vino la un concert dedicat ANULUI BEETHOVEN pentru a petrece timpul  într-o atmosferă specială .

Evenimentul Copiii cântă Bethoven este ocazia de a admira tinerele talente muzicale ale țării  noastre. Elevii instituțiilor de învățământ muzical vor interpreta lucrările reprezentative din cadrul muzicii compuse de marele artist german.

Muzica continua să fie forma de artă care aduce prin mesaj și stilul abordat ritm și emoție în viața omului. Ea atinge prin frumusețea auditivă cele mai sensibile coarde ale firii umane. Poate schimba radical starea emoțională şi poate creşte capacitatea de concentrare asupra activităților, scăzând nivelul stresului și minimalizând tensiunea psihologică.

În funcţie de muzica pe care o asculți, simţi nevoia să îți exprimi sentimentele și ideile proprii. Ascultarea capodoperelor celor mai mari genii ale muzicii clasice stimulează organismul, determinând creierul să producă propria substanţă chimică, ce induce starea de plăcere, cât şi cea de împlinire și armonie. Muzica clasică te ajută să apreciezi mai mult lumea din jurul tău.

Despre Ludwig van Beethoven:

Ludwig van Beethoven a fost un compozitor și pianist german. Este considerat cea mai importantă personalitate a perioadei de tranziţie dintre epoca clasică şi cea romantică a muzicii clasice europene, unul dintre cei mai faimoşi şi mai influenţi compozitori ai tuturor timpurilor.Importanța lui Beethoven în muzică este semnificativă și din perspectiva transformării rolului compozitorului în societate. 

De la compozitorul medieval, artizan dependent aflat în serviciul Bisericii sau al aristocrației, compozitorul devine, odată cu prezența lui Beethoven, un artist care creează dintr-o necesitate interioară și nu la comandă. Influența sa asupra compozitorilor care l-au urmat a fost enormă. Ludwig van Beethoven este revoluționarul întemeietor al unei noi generații de muzicieni și al unei alte atitudini față de creațiile compozitorilor.

Concertul este organizat în parteneriat cu Direcția Cultură a Primăriei Chișinău

Intrarea este liberă!

Evenimentul va avea loc pe 22 februarie la ora 18:00, la Sala cu Orgă. Adresa este bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 81.

Ia-ți prietenii și petrece-ți seara înconjurat de muzica lui Beethoven la un eveniment muzical de excepţie!

Alte detalii despre eveniment găseşti aici.

Iar pentru alte evenimente şi oportunităţi, youth.md îţi e mereu la îndemână.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la Ignite Chișinău: Terra 112 și află cum tehnologiile pot soluționa problema ecologică
Next Ești pasionat de programare și IT? Vino la Hash Code 2020 și arată-ți potențialul!
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =