Ești student/ă? Implică-te în Programul global de schimb UGRAD


Programul global de schimb de licență (Global UGRAD) oferă oportunități studenților actuali de licență de a petrece un semestru academic de studii cu normă întreagă, fără studii, la o universitate sau un colegiu comunitar din SUA. Participanții sunt selectați printr-un concurs deschis, bazat pe merit. Acest program este administrat de Ambasada SUA în cooperare cu World Learning.

Participanții locuiesc în campus cu colegi americani și li se cere să participe la douăzeci de ore de serviciu în folosul comunității. Pe lângă cursurile alese, participanții trebuie să urmeze un curs de studii americane cu 3 credite pentru a-și îmbunătăți cunoștințele despre Statele Unite.

Cerințe de eligibilitate:

 • Solicitanții trebuie să aibă cetățenie și să locuiască permanent în Republica Moldova (rezidenții permanenți ai regiunii transnistrene pot fi considerați indiferent de cetățenie)
 • Solicitanții trebuie să studieze la o universitate din Moldova și ar trebui să fie înscriși la programe de licență cu frecvența la zi. Participanții trebuie să aibă cel puțin un semestru de finalizat la instituțiile lor de origine după finalizarea Programului Global UGRAD.
 • Solicitanții ar trebui să demonstreze potențialul de conducere prin activitatea academică, implicarea comunității și activități extracurriculare.
 • Solicitanții trebuie să aibă studii medii absolvite în Moldova;
 • Solicitanții trebuie să aibă o cunoaștere solidă a limbii engleze scrise și vorbite (este posibilă instruirea în limba engleză pentru unii finaliști);
 • Solicitanții trebuie să poată începe studiile în SUA în august 2022 sau ianuarie 2023 (solicitanții selectați nu pot alege semestrul de participare)
 • Se va acorda preferință celor care au avut puțină sau NU au avut experiență în SUA sau în afara Moldovei.
 • Solicitanții trebuie să se întoarcă direct în Moldova după finalizarea programului.
 • Solicitanții trebuie să fie eligibili pentru o viză J-1 pentru SUA. Participanții la program trebuie să se întoarcă și să locuiască în Moldova timp de doi ani de la finalizarea programului lor
 • Solicitanții au peste 18 ani în momentul depunerii cererii.
 • În fiecare an, programul este anunțat la începutul lunii noiembrie, cu aplicația on-line până la sfârșitul lunii decembrie.

Perioada de înscriere se va închide pe 6 ianuarie 2022.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.worldlearning.org/

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să scrieți la: [email protected]

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Urmarește online Summitul European al Educației, ediția 2021
Next Reprezinți un ONG? Implică-te în programul național de donare a sângelui
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =