Selectare participanți: Școala de vară pentru evaluarea necesităților tinerilor în Parteneriatul Estic

cntmoldova, socala de vara, georgia, eap

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) anunță concurs de selectare a tinerilor activi pentru a participa la școala de vară pentru evaluarea necesităților tinerilor în participare la nivel local. Aceasta va avea loc în Kutaisi, Georgia, în perioada 21 – 27 iulie 2019, împreună cu alți tineri din Azerbaidjan, Georgia și Ucraina.

Proiectul are drept scop promovarea bunei guvernări în țările Parteneriatului Estic prin implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor. Se urmărește, de asemenea, creșterea angajamentului civic în rândul tinerilor. Acest lucru se va realiza reunind tinerii selectați din Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina împreună într-un mediu de tip școală de vară, pentru formare bazată pe rezultatele studiului de evaluare a nevoilor proiectului. De asemenea, participanții vor învăța cum să  devină activiști civici ca și individualități, dar și cum să mobilizeze alți tineri pentru a se implica în activități similare.

Acțiunile propuse, urmăresc următoarele obiective:

  • a evalua nevoile tinerilor în toate țările partenere prin distribuirea unui sondaj online și prin implicarea directă a tinerilor;
  • instruirea directă a 52 de tineri din cele 4 țări ale Parteneriatului Estic în domeniul politicilor publice și formele de participare a tinerilor în Țările Parteneriatului Estic;
  • să distribuie informații de sensibilizare în rândul tinerilor din 3 țări ale EaP (Azerbaijan, Georgia, Moldova și Ucraina) prin stabilirea și utilizarea mecanismelor inovatoare.

Solicitanții trebuie să întrunească următoarele criterii:

  • vârsta cuprinsă între 18-29 de ani;
  • cunoașterea limbii engleze la un nivel avansat;
  • experiență în proiecte de tineret/lucru cu tinerii;
  • au completat formularul de evaluare a necesităților tinerilor la nivel local.

Dacă ești interesat de această școală de vară, nu ezita să completezi Formularul de participare până la data de 10 iunie, curent.

Nota bene: În cazul necompletării formularului de evaluare a necesităților, aplicanții vor fi descalificați automat.

Persoana de contact:

Ana Indoitu,

telefon 022235175 sau email: cntm.corespondenta@gmail.com

Proiectul, cu aceeași denumire, este susținut prin grant de către Forumul Societății Civile din Parteneriatul Estic și este implementat de către Agenția pentru Democrație Locală din Georgia în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova și alte două organizații din Azerbaijan și Ucraina.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă profesia de tattoo industry la întâlnirea #2 din seria „Studii cu JOB sau studii fără JOB”
Next Descoperă istoriile a 7 oameni (7 cărți) în cadrul evenimentului „Biblioteca Vie”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *