EcoRun 2018! Hai la o cursă de alergat prin Rezervația Orheiul Vechi


Cursa de alergat EcoRun Orheiul Vechi revin în acest an cu ediția a doua. Participanții vor alerga pe patru trasee care includ Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale și locuinței din piatră. 

Toți sportivii prezenți la competiție, vor participa la o tombolă, cu premii, oferite de magazinul sportiv pentru cei care practică stilul activ de viață. Finaliștii vor primi gadjeturi, accesorii și produse sportive din partea reprezentanței sponsorilor.

Rezervația naturală Orheiul Vechi este amplasată pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dacice, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei – “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”. Aceste pământuri, aflate la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN – amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euroasiatic.

Concursul de alergare EcoRun Orheiul Vechi este la cea de-a doua ediție. În 2017, la eveniment au participat peste 300 de alergători din mai bine de 5 țări.

Această competiție este organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous OFFLINE cu echipa Agora: Vino să discuți despre problemele Chișinăului și cum poate deveni acesta un oraș ecologic
Next JOB// UNDP Moldova angajează un Coordonator de proiect
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × four =