Sesiune de informare privind fenomenul hărțuirii sexuale în instituțiile de educație, joi, 30 iunie 2022


Fenomenul hărțuirii sexuale în instituțiile de educație are o prevalență destul de înaltă. Potrivit Studiului privind percepțiile și incidența fenomenului hărțuirii sexuale în instituțiile de învățământ din Moldova, circa 15% dintre elevii din învățământul profesional tehnic și studenți s-au confruntat personal cu forme subtile de hărțuire la locul de studii, iar circa 4% – cu forme extrem de grave, cum ar fi cerința sau folosirea forței/amenințărilor pentru a întreține relații sexuale.

Circa 1 din 10 tineri s-a confruntat cu amenințări din partea profesorului în scopul de a întreține relații sexuale. Conform datelor sondajului, circa 8% dintre elevi și studenți au fost invitați de către profesor la întâlniri amoroase cu promisiunea unei recompense. Aproximativ 20% dintre persoanele intervievate au menționat că au fost frecvent martore ale unor cazuri de insulte, înjurături și certuri violente. Fetele de 16-18 ani (vârstă ce poate fi echivalată cu anul I de studii) au menționat o incidență mai mare a astfel de cazuri. Fiecare al zecelea reprezentant al tineretului nu se simte în siguranță în incinta instituției de învățământ.

Pentru informarea, sensibilizarea și suportul tinerilor, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), în cadrul proiectului „Advocacy pentru o protecție mai bună împotriva discriminării”, organizează o sesiune de informare a tinerilor în format online. 

Scopul sesiunii este de a ajuta tinerii și tinerele să identifice actele de hărțuire, creând în același timp un sentiment de abilitare și responsabilitate colectivă pentru a o opri acest fenomen.

Sesiunea de informare va avea loc online, prin intermediul platformei Zoom, joi, 30 iunie, ora 16:00. 

Link-ul pentru conectare: aici

 Doar împreună putem opri acest fenomen!

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află ce activități vor fi organizate pentru a ajuta tinerii să obțină un loc de muncă rapid și stabil
Next Podcast EU-Startups cu Sacha Michaud - co-fondatorul Glovo
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 2 =