Discover EU: Câștigă unul dintre cele 15 000 de permise de călătorie pentru a explora UE în această vară

Discover EU. călătorii, Europa, permise de călătorie

Foto simbol: cdn-image.travelandleisure.com

Ai 18 ani? Ești gata pentru o aventură? Dacă răspunsul este „da”, pregătește-te să explorezi Europa, luând parte la inițiativa DiscoverEU a Uniunii Europene. Poți fi unul din cei aproximativ 15 000 de tineri care vor primi în această vară un permis de călătorie.

Profită de această șansă pentru a experimenta libertatea de mișcare, pentru a înțelege mai bine diversitatea Europei, pentru a te bucura de bogăția sa culturală, pentru a-ți face noi prieteni și, nu în ultimul rând, pentru a te descoperi pe tine însuți.

În plus, dacă ții cont și de faptul că 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, călătoria se anunță chiar și mai interesantă! În toată Europa au loc multe evenimente prin care se celebrează acest patrimoniu cultural de o diversitate fantastică.

Pe durata călătoriei, principalul mijloc de transport va fi trenul. Aceasta înseamnă că vei putea admira varietatea nesfârșită a așezărilor și a peisajelor de pe continentul nostru.

Pentru a-ți oferi acces la zone cât mai diverse, permisul de călătorie îți dă posibilitatea de a lua și alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul. În cazuri excepționale, dacă nu există niciun alt mijloc de transport disponibil, va fi permisă călătoria cu avionul. Astfel, tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate au și ei șansa de a participa la această inițiativă.

Pentru a participa trebuie:

  • să ai 18 ani la data de 1 iulie 2018 (adică să te fi născut între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000, inclusiv);
  • să ai cetățenia uneia din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene;
  • să introduci numărul cărții de identitate sau al pașaportului pe formularul on-line de înscriere;
  • să îți începi călătoria într-unul din cele 28 de state membre ale UE;
  • să călătorești în perioada 9 iulie-30 septembrie 2018;
  • să îți planifici o călătorie de cel puțin o zi și maximum 30;
  • să vizitezi între una și 4 țări străine de pe teritoriul UE;
  • să îți dorești să devii ambasador al inițiativei DiscoverEU.

Dacă îndeplinești toate aceste criterii, înscrie-te, utilizând instrumentul on-line.

Te poți înscrie în nume propriu sau ca membru al unui grup de maximum 5 persoane. În cazul grupurilor, trebuie desemnat un lider. Acesta completează formularul de cerere și răspunde la întrebările din quiz și la întrebarea de departajare. În momentul în care trimite cererea, liderul grupului va primi un cod pe care îl va comunica celorlalți membri pentru a le permite să se înregistreze. Utilizând codul furnizat de lider, membrii grupului se vor înregistra on-line, completând datele lor personale. Toți membrii grupului trebuie să aibă vârsta de 18 ani.

Când și cum se fac înscrierile?

Înscrierile se fac on-line, în perioada 12 iunie, ora 12:00 (CEST) – 26 iunie 2018, ora 12:00 (CEST). Mai întâi, va trebui să introduci datele tale personale și să oferi detalii despre călătoria pe care o planifici. Apoi, va trebui să răspunzi la un quiz de 5 întrebări referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018 și la inițiativele UE dedicate tinerilor. În cele din urmă, va trebui să răspunzi și la o întrebare de departajare, care îi va permite Comisiei să clasifice participanții în cazul în care sunt prea multe cereri. Persoanele selectate vor pleca în călătorie în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018.

Ce așteptări au organizatorii de la tine?

Ca ambasador al inițiativei DiscoverEU, te invităm să ne împărtășești experiențele tale de călătorie, fie pe rețelele de socializare (Instagram, Facebook, Twitter), fie prin intermediul unei prezentări în cadrul școlii sau al comunității tale locale. Nu uita să te alături grupului DiscoverEU pe Facebook în momentul în care acesta va fi creat!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 5 spectacole pe care să le urmărești la teatrele din Chișinău în luna iunie, înainte de încheierea stagiunii
Next JOB// Se caută un specialist la Agenția pentru Eficiența Energetică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + six =