JOB// Se caută un specialist la Agenția pentru Eficiența Energetică

Agenția pentru Eficiență Energetică, angajare, job, joburi Chișinău

Foto simbol: hindustantimes.com

Agenția pentru Eficiență Energetică angajează un specialist principal  în cadrul Serviciului monitorizare a eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă, care va avea drept responsabilitate e bază monitorizarea evoluției situației în domeniul eficienţei energetice şi a surselor de energie regenerabilă.

 • Sarcinile de bază ale funcției:
  Participarea la procesul de implementare a actelor legislative şi normative din domeniu precum și la procesul de îndeplinire a atribuțiilor agenției în domeniul monitorizării Eficienței Energetice și valorificării Surselor de Energie Regenerabilă;
 • Participarea la activități ce ţin de întocmirea notelor informative şi rapoartelor privind implementarea proiectelor de eficiență energetică și a surselor de energie regenerabile;
 • Participarea la elaborarea proiectelor de programe şi de planuri naţionale de acţiune în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor regenerabile de energie;
 • Participarea la organizarea seminarelor, conferinţelor şi expoziţiilor pentru promovarea eficienței energetice și utilizării surselor regenerabile de energie;
 • Acordarea asistenței consultative şi informaționale societăților de servicii energetice, managerilor energetici, agenților economici, precum şi persoanelor fizice care activează în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabile.

Cerinţe specifice pentru participare la concurs:

 • Studii: superioare, absolvite cu diplomă de licență sau echivalente, cu profil energetic, studiile postuniversitare vor constitui un avantaj.
 • Experienţă profesională: vechimea în muncă în specialitate: cel puţin 1 an în domeniul energetic.
 • Cunoştinţe:
  – cunoașterea legislației naționale în domeniul energetic;
  – să fie familiarizat cu politicile şi aquis-ul comunitar în domeniul energetic;
  – posedarea limbii engleze va constitui un avantaj;
  – cunoștințe la nivel înalt în domeniului tehnologiilor informaţionale: microsoft office, Internet, E-mail.
 • Abilităţi: abilităţi de lucru cu informaţia, organizare, după caz, analiză şi sinteză, elaborarea documentelor, argumentare, comunicare eficientă, lucru independent şi în echipă, autoperfecționare şi valorificare a experienţei dobândite.
 • Atitudini / comportamente: diplomaţie, creativitate şi spirit de iniţiativă, flexibilitate, disciplină, responsabilitate, tendinţă spre dezvoltare profesională continuă.

Documente ce urmează a fi prezentate:

 • Copia buletinului de identitate;
 • Cazier juridic;
 • Copia carnetului de muncă;
 • Formularul de participare, indicat în anexa nr.1;
 • Copia buletinului de identitate;
 • Copiile diplomelor de studii şi ale certificatelor de absolvire a cursurilor de perfecţionare profesională şi/sau specializare;
 • Cazierul judiciar (poate fi înlocuit cu declaraţia pe propria răspundere privind absenţa antecedentelor penale. În acest caz, candidatul are obligaţia să completeze dosarul de concurs cu originalul documentului în termen de maximum 10 zile calendaristice de la data la care a fost declarat învingător, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire).

Notă: Copiile documentelor nominalizate pot fi autentificate de notar sau prezentate împreună cu documentele originale pentru verificarea veridicităţii acestora. Candidaţii depun documentele personal, prin poştă sau e-mail (cu condiţia că candidaţii vor prezenta în ziua concursului toate actele în original pentru autentificare).

Tip de angajare: Pe perioada determinată.

Locul desfășurării concursului:

Locul depunerii documentelor de participare la concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante Agenția pentru Eficiență Energetică, mun. Chişinău, str. Alecu Russo,1 Et. 10, biroul nr.1002, tel.: 49-94-44, 31-00-12 (extensia 6).
E-mail: nicolae.neamtu@aee.md (cu mențiunea Funcție Vacantă)

Data-limită de depunere a documentelor: 14 iulie 2018.

Persoana responsabilă de oferirea informaţiilor suplimentare şi de primirea documentelor:
Nicolae Neațmu
Telefon: 0 22 49-94-44, 0 22 31-00-12;
E-mail:office@aee.md;
Web site: aee.md;
Adresa: Agenția pentru Eficiență Energetică, mun. Chişinău, str. Alecu Russo,1 Et. 10, biroul nr.1002.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Discover EU: Câștigă unul dintre cele 15 000 de permise de călătorie pentru a explora UE în această vară
Next Participă toamna aceasta la TCP Forum, dedicat antreprenoriatului social, care va avea loc la Budapesta
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + thirteen =