Oportunitate de călătorie pentru tinere apărătoare a drepturilor omului

IREX, Europa, Conferință, Dreturile Femeilor,

IREX Europa, organizație civică din Franța, și partener național al Fondului Ucrainean pentru Femei pune în aplicare o inițiativă care își propune să sprijine și să consolideze abilitățile de advocacy la femeile tinere, promovarea drepturilor femeilor în țara lor. Această inițiativă va dura 2 ani, cu participarea a 5 țări din Eurasia și cu sprijinul Uniunii Europene.

În cadrul acestei inițiative, se oferă sprijin de călătorie (granturi de călătorie) pentru a permite activistelor să participe la evenimente naționale, regionale și internaționale dedicate protecției drepturilor femeilor și fetelor.

OPORTUNITĂȚI

După acordarea de granturi de călătorie tinerele apărătoare pentru drepturile omului și membre a organizațiilor pentru drepturile omului, care promovează drepturile femeilor în Moldova, vor participa la evenimente naționale, regionale și internaționale dedicate drepturilor femeilor și fetelor. Granturile de deplasare urmăresc să faciliteze crearea de rețele între tinerele lidere active care s-au alăturat recent mișcării drepturilor omului, schimbul de cunoștințe și bune practici și creșterea vizibilității tinerelor lidere din regiune.

Suportul acordat poate acoperi costurile asociate participării la:

  • Evenimente internaționale, precum Conferința Forumului Internațional al Femeilor cu privire la Femeile lidere, Forumul Global privind drepturile omului, Summit-ul de la Geneva pentru drepturile omului și democrație, forum Femeile AWID și etc.
  •  Evenimente regionale și naționale, precum: Festivalul Meta organizat de MakeOut (Belarus); Festivalul DOTYK (Belarus); Forumul Eurasian pentru femei, etc.

Cererile de participare la eveniment trebuie prezentate cel târziu cu 40 de zile înainte de începerea evenimentului.

Invităm să aplice pentru concurs, persoanele care:

  • Se identifică ca femei, inclusiv femeile trans și ne-binare gender, care se identifică într-o măsură mai mare ca femei.
  • Luptă pentru drepturile omului/drepturile femeii și experiență în activism
  • Vârsta între 18 și 30 de ani, cu experiență într-o mișcare a drepturilor omului de cel mult 2 ani
  • Au cetățenia Republicii Moldova și locuiesc în prezent în Moldova

Prioritate vor avea candidatele care locuiesc în zonele rurale sau care au puțină experiență în activități similare și/sau nu pot ajunge la eveniment cu altă ocazie.

Suma maximă posibilă de grantului de călătorie – 1200 Euro.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul de cerere anexat și să expediați FORMULARUL DE APLICARE completat la adresa de e-mail: o.bitca@uwf.org.ua

Informații suplimentare la tel: (0373) 6 10 84 908

Echipa proiectului va depune toate eforturile pentru a asigura siguranța comunicării cu solicitanții.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă în concurs și „Fii TU promotorul Alma Mater!”
Next Vrei să participi la un curs de dezvoltare personală? Înscrie-te și vei beneficia de instruiri despre vorbirea în public
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + thirteen =