Dezbatere marca Radio Europa Liberă în cadrul proiectului „AntiNostalgia”


dezvatere radio europa liberă

Cunoaște mai multe despre apartamentele „la comun”, „stalincele” şi „hruşciovcele”… la o nouă dezbatere marca Radio Europa Liberă, în cadrul proiectului „AntiNostalgia”.

Cum au apărut apartamentele „la comun”, „stalincele” şi „hruşciovcele”? Și în ce măsură se poate vorbi despre intimitate, în condițiile în care trăiau locatarii cu pricina?.. Cum se simțeau oamenii din apartamentele sovietice strâmte și cum îi vedeau ei pe nomenclaturiștii cu apartamente spațioase? Prin ce se deosebește traiul în comun din Occident de cel din țările comuniste? De ce „hruşciovcele” au fost mutilate în anii tranziției de anexe și mansarde slute, lipsite de orice stil și concept? Și în ce măsură apariția unor castele faraonice după 1991 e o convertire a complexului de inferioritate în unul de superioritate?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care moderatorul dezbaterii de astăzi, scriitorul Iulian Ciocan, va căuta răspunsul împreună cu invitații săi – istoricul Sergiu Mustață de la Chișinău și istoricul de arte Cosmin Năsui de la București.

Așadar, cum a fost viața în „komunalkă-stalinkă-hrușciovkă” și ce „preț” au trebuit să plătească oamenii pentru acest „paradis al locuințelor gratuite de la stat”? Radio Europa Liberă vă invită să aflați astăzi, 3 decembrie, începând cu ora 17.00, în cadrul discuției live pe pagina de Facebook a Europei Libere

Evenimentul este parte a proiectului multimedia „AntiNostalgia – privind spre viitor”, realizat de Radio Europa Liberă cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente online pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate de voluntariat: Code For Moldova te invită în echipa sa
Next Scrie un eseu despre ODD 8 și câștigă premii bănești
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − eight =