Află cum libertatea luminează lumea


Acum, aici și oriunde, oamenii tind să simtă libertatea plină de flăcările focului veșnic. Libertatea e cea care luminează calea sufletului plin de naturalețe. De astfel, Statele Unite au ca simbol Statuia Libertății, cea care iluminează lumea. În continuare vom călători plin istoria și semnificația acesteia.

„Statuia Libertății care iluminează lumea” a fost un cadou de prietenie din partea poporului Franței către Statele Unite. Aceasta este recunoscută ca un simbol universal al libertății și democrației. Statuia a fost dedicată pe 28 octombrie 1886, însă desemnată ca monument național în 1924. Statuia a fost construită din foi de cupru. Formate cu ciocanul manual și asamblate pe un cadru de patru suporturi gigantice de oțel, proiectate de Eugène-Emmanuel Viollet-le-Duc și Alexandre-Gustave Eiffel.

Recent, la Met Gala, Blake Lively s-a inspirat din Statuia Libertății pentru look-ul ei. Ținuta ei a fost personalizată întrucât  s-a schimbat din bronz în verde pentru a oglindi oxidarea celebrului reper din New York. Inițial, rochia avea o fundă de cupru supradimensionată la șold. Arcul s-a desfăcut în timp ce ea mergea de-a lungul covorului roșu pentru a dezvălui culoarea verde. Ea a mai spus că coroana ei Lorraine Schwartz a fost un alt accesoriu menit să imite Statuia Libertății. 



De-a lungul anilor, Statuia Libertății a fost expusă câtorva schimbări. În timpul Primului Război Mondial (1914-1918), spionii germani s-au furișat pe un dig din portul New York și au declanșat o explozie. Atunci a fost lovit brațul și torța Statuii Libertății. Reparațiile costă mai mult de 100.000 USD. Din motive de siguranță, vizitatorii nu mai au voie să intre în torță.

În concluzie, prin istoria Statuii Libertății și prin transformările sale, putem prelua căutarea continuității, întrucât libertatea stă la baza ființei umane.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Bogus Alexandra

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cercul mămicilor alături de Elena Rudoi și Cristina Burduja
Next 10 seriale Netflix ce trebuie privite pentru a învăța o nouă limbă
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =