Design de revistă în colecția ta de abilități


Vara aceasta BEST Chișinău, în incinta Universității Tehnice a Moldovei, organizează un curs de vară excepțional, pentru toți tinerii pasionați de design grafic. Acesta va îngloba în sine o diversitate de activități de instruire și învățare, cu scop distractiv și informativ.

Evenimentul sub denumirea “Hasta la Revista, baby” se va desfășura în perioada 18-25 iulie 2022. Acesta este prevăzut pentru toți doritorii de a crea, de a învăța și explora noi domenii, cât și pentru cei deja experimentați. Timp de 7 zile consecutive va avea loc o serie de workshop-uri, sesiuni de training și lecții teoretice cu specialiști în domeniu.

DESPRE BEST CHIȘINĂU

BEST Chişinău este un grup local al Board of European Students of Technology (www.BEST.eu.org), organizaţie studenţească de nivel european, apolitică, nonprofit, ce are drept scop facilitarea relaţiei dintre studenţi, companii şi universităţi.

SUMMER COURSE LOCAL 2022

Prin urmare, 25 de tineri vor fi selectați pentru a urma cursul pregătit de grupul local BEST Chișinău, pentru a savura atmosfera plăcută și energia prietenoasă a mentorilor. Totul va decurge într-un ritm de vară, iar procesul de lucru va fi monitorizat cu grijă.

Pentru comoditatea fiecărui participant, organizatorii oferă spații de cazare și toate resursele necesare pentru trai, asigurarea meselor și alte detalii tehnice. La fel participanții vor fi mereu supravegheați, pentru a le satisface toate necesitățile de lucru.

Pe lângă faptul că tinerii noștri își vor avansa cunoștințele în domeniul design-ului grafic, noi le propunem să-și încerce puterile și mai larg. “Summer Course local 2022” pregătește o săptămână de instruire nu doar pentru valorificarea cunoștințelor cu instrumentele grafice, dar și pentru direcționarea acestora într-un domeniu mai specific – elaborarea unei reviste. Acest produs, pentru a fi atractiv și creativ, necesită nu doar experiență în design, dar și cunoștințe mai profunde în domeniul poligrafic. Unui student, aceste cunoștințe îi pot servi drept avantaj în elaborarea lucrărilor de cercetare sau prezentare captivantă a unui studiu personal.

CE ÎȘI PROPUNE BEST CHIȘINĂU?

Ne propunem la finele acestui eveniment ca fiecare participant să creeze un propriu concept de revistă. În acesta va fi aplicată toată teoria studiată și sfaturile oferite de specialiști.

În perioada cursului participanții se vor familiariza cu astfel de subiecte ca: 

  • Ce este o revistă?
  • Istoria media
  • Tipurile de reviste, Structura revistei
  • Bazele coloristicii și Bazele compoziției
  • Lucrul cu instrumente de creare: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Canva, CorelDRAW
  • Redactarea imaginilor.


Săptămâna va prevedea un regim amplu, cu orar bine structurat, atât pentru partea academică, cât și pentru cea de divertisment, pentru a le oferi studenților multă energie și inspirație în procesul de creare.

Pe lângă partea academică şi materialul teoretic, tinerii vor avea ocazia să participe la activități de recreere, menite să familiarizeze participanții unii cu alții, dar şi să participe la un schimb de experiență. De asemenea tinerii vor beneficia de un Weekend Trip în raza orașului Chișinău, prin care ei vor avea posibilitatea să se relaxeze la maxim și să savureze atmosfera de vară.

Pentru proiectul dat – BEST Chișinău este deschis spre colaborări, nu ezitați să ne contactați pe adresa chisinau@best.eu.org.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Dilemele Antreprenoriatului Social - Dezbateri Publice
Next Oportunitate pentru ONG-uri. Instruire în cadrul programului „Acces la informare pentru tineri”
BEST Chisinau
About the author

BEST Chisinau

Grupul Local BEST Chișinău este o organizație membră a rețelei europene BEST - Board of European Students of Technology, actual prezentă în 93 de universități din 34 de țări europene. Fondat în anul 2007 și fiind format de studenți voluntari, BEST Chișinău desfășoară diverse evenimente pentru tinerii din domeniul tehnologic. Astfel se creează oportunități pentru studenți să se întâlnească și să învețe unii de la alții prin activități academice și non-academice.

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + three =