Descoperă 6 curiozități inedite ce țin de cultura japoneză


cultura japoneză

Cu obiceiuri adânc înrădăcinate și un stil de viață în continuă evoluție, Japonia poate fi considerată una dintre cele mai fascinante țări, fiind atât tradițională, cât și ultramodernă în același timp. Aceasta este o națiune care își sărbătorește identitatea culturală puternică, datorită mâncărurilor savuroase, cât și stilului vestimentar, punând accent pe artele străvechi ale acesteia. Astfel vă invităm să faceți cunoștință cu 6 curiozități care fac Japonia una dintre cele mai îndrăgite țări de pe arena internațională, aflând noi informații despre cultura japoneză ce vă vor oferi o perspectivă mult mai profundă asupra valorilor unice. 

Exerciții în fiecare dimineață

Sănătatea este un factor importantă în ceea ce ține de cultura japoneză, iar tradiția țării în ceea ce privește exercițiile fizice de dimineață reflectă acest lucru. Rajio Taiso, prezentat de împăratul Hirohito, este un program de exerciții radio care este difuzat zilnic încă din 1928. Se joacă în fiecare dimineață timp de 10 minute și este urmat în principal de școlari și de vârstnici. 

Geisha

Fetele Geisha, cu fețele lor pictate în porțelan, buzele roșii stacojii și kimono-ul rafinat  sunt simbolul suprem al devotamentului japonez față de tradiție, eleganță și etichetă. Una dintre cele mai vechi, dar cele mai misterioase profesii din Japonia, geish se traduce,,artist interpret”  și este o femeie care distrează oaspeții cu dans, muzică tradițională japoneză și cântă la diverse banchete. Deși surprinzător, primele geisha au fost bărbați. Odată cu trecerea timpului, a devenit privită ca o profesie majoritar feminină.

Comunicarea non-verbală

Pentru majoritatea japonezilor, comunicarea non-verbală este o parte importantă a interacțiunilor sociale . În Japonia, expresiile faciale, tonul vocii și limbajul corpului sunt văzute ca influențând tonul unei conversații. Cuvintele pot avea diferite semnificații, astfel încât japonezii observă deseori semnale non-verbale pentru a afla ce înseamnă cu adevărat cineva.

Chankonabe

Cel mai frecvent asociat cu luptătorii de sumo, chankonabe este o tocană tradițională japoneză. Asezonat cu pește, legume, carne și tofu, acest fel de mâncare bogat în calorii este consumat zilnic de luptătorii sumo. Luptătorii de sumo mănâncă chankonabe cu boluri de orez și le oferă nutrienții necesari pentru antrenamentul lor.

Ojigi

Închinarea (cunoscută sub numele de ojigi ) este forma tradițională de salut în Japonia. Cu toate acestea, închinarea poate fi folosită și pentru a indica recunoștință, felicitări sau scuze. În situațiile cotidiene obișnuite, un arc este adesea un simplu semn din cap. Variațiile înclinării în Japonia sunt uluitoare, iar gradul numeric al fiecărui arc, de la 15 la 90 de grade, este determinat de statutul social relativ al persoanei față de care se închină . Toate acestea explică de ce închinarea poate fi intimidantă pentru vizitator. Nu vă faceți griji dacă vizitați doar – este complet acceptabil ca străinii să dea mâna în Japonia.

Omiyage

Termenul “omiyage” este adesea tradus ca “suvenir”, dar are un înțeles mai larg. Spre deosebire de suveniruri, pe care oamenii adesea le cumpără pentru sine, omiyage sunt ceva ce oamenii aduc înapoi din călătorie pentru prietenii lor, familie şi colegi. De obicei, sunt alimente specifice din diferite regiuni, care sunt ambalate în cutii frumoase și viu colorate. De aceea, veți observa că în gări și aeroporturi există magazine întregi pline cu o mulțime de produse alimentare.

Cultura japoneză se poate simți excentrică și chiar riguroasă pentru noi, care nu am crescut acolo, dar există atât de multă frumusețe și intrigă în unicitatea și normele sale culturale clare.

Reporter Youth.md: Șchiopu Felicia

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Săptămâna dedicată lui Harry Potter la Centrul Municipal de Tineret
Next Petrece un weekend cu prietenii tăi la "Ce? Unde? Când?", ediția #ZIT
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply