Află cum a fost la cel Mai Dulce festival al anului

KLUMEA, Mai dulce,festival 2019, teatru gastronimic,

Tradițional, începutul vacanței mari îl asociem cu cel MAI DULCE festival din Estul Europei. Și de data aceasta echipa KLumea a reușit să surprindă, aducând mai aproape Oamenii și Locurile Dragi, potrivit tematicii abordate.

Pentru al șaptelea an consecutiv, Chișinăul a prins culoare, căci voia bună și distracția s-au intersectat în perimetrul străzilor Veronica Micle și Vlaicu Pârcălab. Sute de familii, copii, părinți, bunici, tineri pasionați de gastronomie au gustat din deserturi pregătite cu drag de patiseri locali.

Și de data aceasta s-a făcut coadă la dulcișor, căci varietatea de bunătăți desprinse atât din tradiția culinară națională, cât și din bucătăria internațională, a reușit să bucure ochiul și să delecteze papilele gustative. „Cireașa de pe Tort” a coincis cu 3 deserturi deosebite, alese de către un juriu profesionist, răsfățat cu dulcișor și premiat în cadrul festivalului.

Deliciile s-au epuizat extrem de rapid, dând eștafeta părții Mai Sărățele a festivalului. Antiteză savuroasă și apreciată de toți gurmanzii de la eveniment!  

Copiii au fost cele mai dulci vedete ale festivalului, căci au avut ocazia să participe la Târgul Copiilor Cuminți și să-și testeze abilitățile antreprenoriale, să fie activi la o serie de ateliere distractive, oferite gratuit de către partenerii evenimentului, să deprindă alături de părinți mici șiretlicuri culinare în cadrul unui Teatru Gastronomic, să se joace și să se bucure de timp frumos, alături de animatorii lor preferați de la Clounella.

Producătorii locali și-au prezentat creațiile „Din Inimă”, meșterii artizanali au scos la lumină tot ce au mai frumos, așa încât o alee întreagă s-a umplut de bunăvoința cu care aceștia își întâlneau cumpărătorii. Accesorii, confecții de calitate, jucării, obiecte de decor, inspirate din cultura națională, Mai Dulce a combinat de minune hărnicia cofetarilor și truda creatorilor.

Decorul colorat, zâmbetele sincere, deliciile autohtone, energia celor de pe scenă, primele daruri ale verii, atmosfera inedită, am încercat să le capturăm pe toate în fotografii emoționante! 

Fericirea noastră devine Mai Dulce, odată cu fiecare eveniment care face Chișinăul să înflorească și să adune oameni frumoși!

Ne-am distrat KLumea, iar aplauzele care au invadat scena festivalului să răsune și să ne inspire până la următoarea ediție!

Reporter: Alexandrina Garuță

Fotograf: Mădălina-Mihaela Antoci

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la o nouă ediție Business Practicum și află cum crești vânzările din Facebook
Next Vino la Târgul locurilor de muncă pentru Tineret și începe cariera ta aici
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 12 =