Școala de Gândire Critică – Challenger invită tinerii să se înscrie în program


challenger școala de gândire critică

Participă la CHALLENGER, ediția VIII, un program dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, ce activează în diverse domenii. Programul pregătește tinerii să analizeze critic problemele societății, să propună și să dezbată soluții pentru problemele cu care se confruntă. 

Programul are trei etape: 

  1. Identificarea problemelor prioritare din comunitate; 
  2. Elaborarea și dezbaterea soluțiilor; 
  3. Consultarea și negocierea strategiilor propuse. 

Pe parcursul tuturor etapelor, echipele sunt ghidate de un mentor. 

În prezent, Challenger numără șapte ediții a programului în limba română, sute de absolvenți ai Școlii de Dezbateri CHALLENGER și peste o sută de tineri – membri activi ai comunității Challenger Plus, care activează în diferite domenii: instituții de stat, organizații internaționale, ONG-uri și business. 

CINE POATE APLICA LA CHALLENGER?

Studenții și tinerii profesioniști, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, cu sau fără experiență în astfel de programe. Candidații pot reprezenta orice domeniu de activitate profesională: politică, afaceri, știință sau artă. Însă, aceștia trebuie să demonstreze calități de lider, care își doresc o creștere profesională și personală și să obțină cunoștințe noi. 

BENEFICIILE PARTICIPĂRII LA CHALLENGER

Pe parcursul programului, participanții vor dezvolta abilitățile de argumentare, gândire critică, dezbateri, elaborarea strategiilor și scrierea studiilor de politici publice. De asemenea, absolvenții programului vor avea acces la lista de contacte și de activități desfășurare de comunitatea CHALLENGER Plus. 

PROCEDURA DE APLICARE

Doritorii de a participa în cadrul programului sunt încurajați să completeze formularul de aplicare.

Termenul limită: 28 februarie 2021. 

SELECTAREA PARTICIPANȚILOR

Aplicanții selectați vor fi informați individual până la data de 15.03.2021 la adresa de e-mail indicată în aplicare.

Pentru mai multe detalii, accesează www.challenger.md, pagina de Facebook sau ne poți lăsa un e-mail la challenger.moldova@gmail.com

Programul CHALLENGER este organizat de către Institutul Național Democratic din SUA, reprezentanța în Moldova. NDI este o organizație neguvernamentală, neafiliată politic și non-profit, care, mai bine de trei decenii, susține instituțiile și practicile democratice în întreaga lume. Din 2003, în Moldova, programul NDI contribuie la promovarea responsabilizării guvernării prin creșterea participării cetățenilor în procesele politice și în viața comunitară.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Tekwill în fiecare școală” se extinde și în nordul țării. Înregistrează-ți școala pentru a studia în acest an profesiile viitorului!
Next Job // UPSHIFT Moldova este în căutare de coordonatori locali în Ungheni și Cahul
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *