Media-Guard te invită să te înscrii la tabăra de vară „Achizițiile publice în vizorul tinerilor”


Ești student(ă) la jurnalism, la drept, la studii politice sau un tânăr(ă) activ social? Îți dorești să te implici în activități de promovare a transparenței în comunitatea ta? Atunci Asociația „Media-Guard” te invită să te înscrii la tabăra de vară „Achizițiile publice în vizorul tinerilor”. Tabăra se va desfășura în perioada 4-6 august 2022, la Vadul lui Vodă.

Tabăra are scopul de a încuraja tinerii/tinerele să devină promotorii transparenței în domeniul achizițiilor publice, de a explica sistemul de achiziții, modul în care cetățenii din orice localitate a țării pot analiza tenderele, identifica riscuri de corupție, verifica datele și modul în care pot comunica aceste probleme în adresa mass-media, autorităților sau societății civile. După finalizarea taberei, participanții vor desfășura un proiect individual care va fi expus în mass-media națională.

Cine va face instruirea? 

Instruirile și ghidarea profesională va fi efectuată de experți în transparență, jurnaliști de investigație cu experiență în documentarea și redactarea subiectelor ce vizează sistemul de achiziții publice.

Când și cum vor avea loc activitățile? 

Tabăra se va desfășura în perioada 4-6 august 2022. Participanții/participantele vor beneficia de instruire, alimentare, transport, cazare. Mai multe detalii logistice vor fi comunicate ulterior. Participarea este gratuită.

Cine poate participa? 

Studenții la jurnalism, drept, științe politice și tineri avertizori de integritate, din orice raion al țării; persoane care au vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani; sunt interesați de transparența cheltuirii banilor publici; sunt activi și deschiși să împărtășească experiența obținută în cadrul taberei cu membrii comunității lor. Vor fi selectați 15 participanți/participante.

După desfășurarea instruirilor, participanții/participantele vor urma să cunoască sistemul de achiziții și să știe să realizeze texte și scurte video sau sesiuni explicative despre funcționalitățile sau problemele sistemului de achiziții.

După trainingul de trei zile, fiecare participant va realiza un proiect individual, ghidat de un mentor, care va fi ulterior publicat în presă. Participanții vor alege o sarcină care li se potrivește mai bine:

  • analiza problemelor ce țin de achizițiile publice în raionul/regiunea sa;
  • realizarea unui articol/istorie video privind achizițiile publice pe care le-a identificat drept problematice;
  • desfășurarea unei sesiuni de informare a comunității sale (la bibliotecă, primărie, la facultate sau în cadrul unui grup de activiști) privind sistemul de achiziții, nevoile de transparență și dreptul comunității de a cunoaște și a avea acces la informații.

După realizarea cu succes a proiectului, participanții vor primi un onorariu, care va acoperi efortul și cheltuielile implicate.

Dacă te-am motivat să participi, te invităm să completezi Formularul de participare până duminică, 31 iulie 2022, ora 23:59.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 078 094 358 sau să ne scrieți la adresa de email training@mediaguard.ngo.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Visele devin realitate: O elevă din Filipine a câștigat trei curse, alergând cu „încălțări” din bandă adezivă
Next Ion Arnăut, tânărul care inspiră noua generație
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =