Descoperă echipa Social Media Facebook din perspectiva voluntarilor


Ești un tânăr activ, dornic să aducă o schimbare comunității, înzestrat cu spirit de observație și responsabilitate și ai o pasiune aparte pentru scrierea creativă? Să știi că ai găsit oportunitatea perfectă de a te dezvolta! În perioada 04-18 noiembrie, echipa Youth.md recrutează voluntari în cadrul departamentelor Social Media Facebook și Reporteri.

Astfel, ai șansa să faci parte dintr-o echipă plină de tineri talentați, creativi, binevoitori și prietenoși! Citește mai departe articolul de mai jos pentru a afla informații suplimentare despre echipa Social Media Facebook!

De ce anume echipa Social Media Facebook? La această întrebare, dar și altele ce vor apărea pe parcurs ne vor răspunde două tinere active și creative, ce fac parte din familia youth.md de 4 luni – Mihaela Munteanu și Aurica Rață.

1. De ce ai ales departamentul Social Media Facebook? 

Mihaela: Am decis să-mi încep activitatea în cadrul departamentului Social Media Facebook deoarece m-a atras obiectivul principal al acestuia, adică scrierea postărilor pentru promovarea platformei, dar și pentru varietatea grupurilor/ rubricilor care sunt dispuse fiecărui voluntar. 

2. Ce așteptări ai avut în cadrul echipei Social Media? Au coincis cu realitatea?

Aurica: La început, aveam sindromul impostorului și-mi făceam griji că nu mă voi descurca cu însărcinările mele, dar, în urma training-urilor de la specialiști, suportului din partea coordonatorilor și comunității, consider că m-am descurcat cu acestea. Cred că toate așteptările mele s-au realizat: networking, abilități de Social Media Manager, dezvoltarea capacității de lucru în echipă.

3. Cum sunt relațiile dintre voluntari și coordonatori?

Mihaela: Între voluntari și coordonatorul departamentului Social Media Facebook există o relație prietenoasă, bazată pe susținere, încredere, comunicare, și cel mai important-respect reciproc. De fiecare dată când ne confruntăm cu unele dificultăți la îndeplinirea taskurilor, coordonatoarea este deschisă să ne ajute, vine cu inițiativă și oferă sfaturi pentru a crește productivitatea întregii echipe. 

4. Ai un volum mare de lucru timp de o săptămâna? În ce constă activitatea ta și a departamentului Social Media Facebook?

Mihaela: Consider că pentru fiecare persoană variază tempoul de lucru și modul de efectuare a taskurilor. Personal, mă ocup de rubrica ,, Învață cu noi”, iar în fiecare săptămână scriu câte două postări informative și interactive cu privire la subiectul și tematica aleasă sau îndrumată de către coordonator. Astfel, pe săptămână petrec aproximativ 3 ore pentru îndeplinirea cerințelor.

5. Ai observat ceva schimbări la tine pe plan personal sau profesional? Ai deprins noi abilități?

Aurica:  Cu siguranță, m-au ajutat training-urile și comunicarea cu colegii de echipă, am început să analizez critic informația din jurul meu. De asemenea, am mai multă încredere în mine și în capacitățile mele de a realiza obiective concrete.

Mihaela: Experiența pe care am căpătat-o în decursul celor 4 luni de activitate în familia youth.md m-au ajutat să îmi descopăr abilitățile mele de scriere creativă, să îmi dezvolt vocabularul și gândirea critică în căutarea și selectarea informațiilor ce urmează să le includ în postări. Totodată, am devenit mult mai organizată datorită deadline-urilor. 

6. Cum crezi că te va ajuta pe viitor experiența de voluntar? 

Aurica:  Pentru mine experiența de la Youth.md a fost printre primele activități apropiate de „viața reală” și de piața muncii. Consider că acum știu mai bine ce s-ar cere de la mine într-un colectiv, și, nu în ultimul rând, mi-am îmbogățit CV-ul cu această experiență.

Totodată, făcând parte din echipa Social Media Facebook, ai la dispoziție câteva grupuri și rubrici și ai șansa să aduci propriul tău aport în echipă.

Grupurile noastre pe Facebook sunt: 

  • Evenimente și Party-uri pt tineri;
  • Oferte de munca pt studenți și tineri;
  • Oportunități de voluntariat și stagiere;
  • Educație și dezvoltare personală;
  • Voluntariat, Instruiri și Studii peste Hotare;

Rubricile:

  • Youth privește;
  • Youth citește;
  • Învață cu noi;
  • Descoperă Moldova.

Fii parte a progresului nostru!

Reporter Youth.md: Spinei Alexandra

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Top 5 cele mai poluate locuri din lume
Next Be the SOLUTION, not the POLLUTION. Află cum s-a desfășurat evenimentul marca Interact
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =