Cunoaște-o pe Olga Prepelița, creatoare de bijuterii handmade


Olga Prepelița, în vârstă de 29 de ani este o meșteriță iscusită din Bălți ce se ocupă cu confecționarea broșelor și gentuțelor din lână. Astfel dând faptului că ar trebui să ne axăm mai mult pe producția autohtonă, am decis să-i oferim acesteia șansa de a ne povesti despre lucrările handmade, ținând cont că arta face parte din viața sa încă de când era copil și frecventa liceul de arte plastice “ Ion Creangă”.

Când și cum ați început să faceți broșe?

Totul a început cu o geantă din lână împâslită în tehnică umedă, pe care am vazut-o pe internet, la o meșteriță. Nici nu m-am gândit vreo dată că dintr-un boț de lână e posibil să creezi o creație adevărată. După, în această tehnică neobișnuită am mai văzut și alte lucrări la fel de originale. Eu desigur nu puteam să trec indiferentă pe lângă ele fără să încerc și eu această tehnică. Mi-am comandat lână de diferite culori și vai ce genți minunate și pline de viață mi-au ieșit atunci!

Ce ține de broșe, recent am început a studia articolele handmade din lână împâslită în tehnică uscată și chiar mi-am procurat ace speciale, fiindcă anume cu ajutorul lor lâna se împâslește. M-am gândit că femeile sunt pasionate de astfel de accesorii și desigur am încercat să combin lâna cu fermoarul. Rezultatul a fost minunat și extrem de original.

Cât de dificil este să creezi un astfel de produs și care sunt etapele de creare a unuia?

Confecționarea broșelor este dificilă fiindcă constă din mai multe etape. Dar cu siguranță aceasta se merită.

Ce sfaturi a-ți avea pentru tinerii care vor să înceapă confecționarea manuală al accesoriilor?

Sfatul meu pentru tinerii ce vor să înceapă să confecționeze manual accesorii este unul simplu, să fie unici în ceia ce fac. In primul rând să-și găsească propriul stil și să se gândească cât mai puțin la venit, punând în mare parte mai mult accent pe creație. Desigur vor avea nevoie de răbdare în cadrul acestui proces complicat, dar nu trebuie să uite că totul se face treptat. Mai devreme sau mai târziu o să fie observați de potențialii clienți, ce vor fi interesați în procurarea accesoriilor lor. Cu toate acestea majoritatea persoanelor din Moldova sunt interesate de confecționarea handmade, dar rezultatul nu poate fi nici pe departe numit handmade, iar acest lucru este unul foarte trist.

Care este sursa dumneavoastră de inspirație?

Sursa mea de inspirație este însăși lână, este un material ușor de manevrat. Aș mai putea spune fermoarul care pare un material dur, în același timp plin de grație și eleganță.

Povestiți-ne puțin despre proiectele dumneavoastră de viitor

Pe viitor mi-aș dori să am parte de o dezvoltare profesională. Chiar dacă sunt la o etapă de începător, oricum mă gândesc deseori la experimentarea unor tehnici noi. Eu cred că orice doamnă ar trebui să aibă măcar o broșă în colecția lor de accesorii. Este foarte important să nu pierdem eleganța și femenitatea.  

Date de contact-Email: www. olgaprepelita.art@gmail.com /Instagram: @heliga.art

Pentru a afla mai multe informații despre meșterii noștrii autohtoni, vă invităm să vizitați blogul traditional.md!

Reporter Youth.md: Popov Alexandra

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum gestionezi talentele angajaților sau colegilor tăi? Află participând la acest eveniment gratuit online
Next Top 4 cărți pentru a însuși abilitățile unui antreprenor de succes
Evelina Ciutac
About the author

Evelina Ciutac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 11 =