Cunoaște-o pe Helene Lassen Nørlem, co-fondatoarea Tiimo – o aplicație-suport pentru persoanele cu ADHD


Dacă vă interesează viitorul edtech, tehnologii pentru persoanele cu dizabilități, întreprinderile sociale sau îngrijirea sănătății mintale, atunci ar putea să vă placă Tiimo.

Ce este Tiimo?

Tiimo este o aplicație care aduce structură și suport pentru persoanele cu autism și ADHD (tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție), astfel încât acestea să poată prospera în viața lor de zi cu zi. Aplicația premiată poate fi descărcată pe un smartphone sau un ceas inteligent și îi ghidează pe utilizatori prin programul lor prin imagini vizuale; notificări și vibrații. Până în prezent, aplicația daneză are mii de utilizatori și a închis o rundă de crowdfunding de capitaluri nesubscrise pe Seedrs acum 3 luni.

În acest articol o vei cunoaște pe una dintre co-fondatorii Tiiro, Helene Lassen Nørlem; care va vorbi despre crearea unei aplicații bazate pe cercetarea științifică și experiența pacientului; analizând testarea deschisă a clienților; creând parteneriate de cercetare universitare; echilibrând obiectivele de impact cu cele monetare și crearea de crowdfunding din capitaluri proprii.

Ce v-a inspirat în crearea Tiimo?

Totul s-a început încă din universitate când eu cu prietena mea Melissa am auzit de noua lege luată de guvern în care se vorbea despre mutarea copiilor cu dizabilități dintr-o școală cu ajutor și sprijin suplimentar în una fără.  Reforma a cuprins multe discuții despre incluziune, dar avocații au fost foarte critici în acest sens; deoarece nu era clar în ce mod copiii vor putea prospera după implementarea reformei. Melissa și cu mine ne-am întrebat dacă există o modalitate prin care tehnologia îi poate susține în acest context. 

Ne-am concentrat cercetările asupra copiilor cu ADHD și am luat o abordare etnografică; pentru a încerca și a înțelege cel mai bine nevoile copiilor cu ADHD și familiilor lor. Am urmat viața de zi cu zi a cinci familii pentru a încerca să le cunoaștem mai bine modul de viață; atât din perspectiva copilului, cât și din perspectiva părinților. Ideile pe care le-am obținut în urma acestei cercetări au fost fundamentul pentru Tiimo ca concept.

Aveți sfaturi pentru demararea medtech; healthtech sau wellbeing cu privire la modul de a crea; gestiona și întreține parteneriate de cercetare atunci când creați un produs?

Da, cred că prima ar fi: faceți-vă cercetarea și faceți-o bine. O bună pornire a sănătății / medtech trebuie să fie aliniată la un limbaj și înțelegeri actualizate în cadrul comunității științifice. Dacă nu, nimeni nu va fi interesant pentru un parteneriat de cercetare. Explicați problemele cu care vă confruntați. și cât de mult ați lucrat la cercetările acestora. Adesea, cercetătorii construiesc aplicații mici pentru a încerca și a derula proiecte, pentru dezvoltarea acestora și extinderea numărului de utilizatori.

Tiimo a strâns finanțare în 2018 și 2020. Cum v-ați dat seama că atunci e momentul finanțărilor?

La început am ales să avem investitori la bord care să ajute la creșterea companiei – și aceasta fost cu siguranță calea potrivită pentru Tiimo. Am ridicat mai multe runde de finanțare pentru a ajunge acolo unde suntem astăzi și cred că având investitori cu experiență la bord care înțeleg; de asemenea, misiunea în care sunteți și impactul pe care încercați să-l creați poate valora mult mai mult decât banii investiți. Așadar, sfatul meu ar fi să vă asigurați că sunteți aliniat cu privire la misiune cu investitorii pe care îi aduceți la bord. Investitorii potriviți vă vor ajuta, de asemenea, cu experiența și vor susține misiunea dvs. generală.

Cum v-a afectat actuala pandemie echipa? Ați fost nevoiți să vă adaptați în vreun fel?

Cred de fapt că ne aflăm într-o situație foarte norocoasă; întrucât tocmai am închis o rundă de finanțare înainte de pandemie; ceea ce înseamnă că avem banii pentru a continua dezvoltarea acesteia. De asemenea, datorită modului nostru de lucru de zi de zi, a fost posibilă continuarea activității noastre de la distanță. Sunt foarte mândră de întreaga noastră echipă și de productivitatea oferită pe timpul carantinei.

În cele din urmă, ce planuri interesante aveți pentru 2020 și nu numai?

Sunt atât de încântată de anul 2020. Avem o serie de evoluții frumoase în lucrări! În următoarele câteva luni vom lansa câteva funcții noi care vor îmbunătăți experiența generală a aplicațiilor. Toate țin de dezvoltarea aplicațiilor precedente sau crearea noilor cu scopul însănătoșirii pacientului, utilizatorului. Unele dintre acestea includ un nou sistem de recurență și șabloane prefăcute pentru activități obișnuite zilnice; funcții care vor face configurarea unui program mult mai ușoară și mai rapidă; iar mai  apoi vom începe să dezvoltăm funcția de autoevaluare de care am menționat mai sus.

Pe Youth.md găsești cele mai actuale știri dedicate elevilor și studenților; locuri de muncă, admitere studii, educație formală și non-formală, acțiuni de voluntariat și un infinit de alte oportunități.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre Chateau Cojuşna - una dintre cele mai frumoasea atracții turistice din Moldova!
Next Conferința științifică națională pentru doctoranzii și cadrele didactice din universițățile RM
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − twelve =