Muzica – un gram de energie – ritmul ce îți indică direcția


Cum îți începi dimineața? Probabil neplăcută întrebare, întrucât e tare greu să lași plapuma la o parte și să-ți începi rutina. Ce poate fi mai energizant decât un playlist de suflet? Uneori nici nu contează versurile, acolo unde ritmul acoperă golul, acolo unde te lași dus de val, dominat de fluxul aromatizat al melodiei. Articolul dat va pune accent pe importanța muzicii și a regăsirii proprii în fiecare notă. Savurează articolul și … muzica!


Așadar, într-un timpo cu muzica, vine și avalanșa de adrenalină. Spre exemplu, un studiu din 2010, condus de psihologul sportiv CI Karageorghis a descoperit că muzica poate îmbunătăți modul în care facem exerciții fizice. Mai mult de atât, cercetătorii de la Universitatea Pavia, Italia, au descoperit că muzica cu tempouri mai rapide i-a ajutat pe oameni să respire mai bine, asigurându-se că bătăile inimii le sunt crescute.

Cercetătorii propun un set de muzică electronică sau rock în timpul mesei, întrucât muzica declanșează activitatea în zona creierului care eliberează dopamină în timpul mesei. În așa mod, sufletul îți va fi alintat cu mâncare și muzică bună. După masă, probabil vei introduce în programul tău câteva ore de lucru, dacă nu vei mai pierde câteva pe rețelele de socializare. Un studiu publicat în revista ,,Learning and Individual Differences” a constatat că studenții au avut performanțe academice mai bune după o prelegere de o oră, cu muzică clasică pe fundal decât studenții care au studiat aceeași programă fără muzică. 


Ascultăm și ascultăm muzică, ba chiar și articolul e despre efectele sau „mâna de ajutor” a muzicii, însă cum rămâne cu istoria sa? Evul Mediu a cunoscut un interes sporit pentru muzică, s-au format noi stiluri și a fost creată notația muzicală pe care o folosim până astăzi. O poveste populară din Evul Mediu îl creditează pe filozoful grec Pitagora drept inventatorul muzicii.


În concluzie, pune acum melodia ta preferată în căști și meditează, pentru că totul vine de la o atingere ajunsă atât de adânc, mai apoi transformată într-o notă istorică, o notă care a fost în tandem cu o multitudine de vieți!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Bogus Alexandra

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 5 motive pentru care să vizitezi Norvegia
Next Job pentru tineri // Vino în echipa CIR PRO BONO
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − five =