Cunoaște câștigătorii Hackathonului media „Puterea a cincea” care s-au ales cu un premiu de 5 000 USD


câștigătorii Hackathonului media

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desemnat duminică, 27 iunie 2021, câștigătorii celei de-a șaptea ediţii a Hackathonului media „Puterea a cincea”. Timp de trei zile, în perioada 25-27 iunie 2021, opt echipe înscrise în concurs și-au testat creativitatea pentru a dezvolta instrumente online, prin care să interacționeze eficient cu consumatorii de media.

În final, patru echipe au fost desemnate câştigătoare:

  1. Echipa NewsMaker, care a propus un bot care va interacționa cu cititorii platformei, pentru a le personaliza experiența de consum a informației.
  2. Echipa Moldova.org, care va dezvolta un agregator de știri atent la calitatea informației, descurajând distribuirea dezinformării. Echipa se va ghida de rezultatele monitorizărilor disponibile pe platforma Media Radar.
  3. Echipa Cu Sens, care a propus o platformă de monitorizare a activității deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, proces în care vor fi implicați și urmăritorii instituției media.
  4. Echipa TV8, care va monitoriza cum sunt cheltuiți banii publici, într-un mod interactiv și prin implicarea reporterilor și consumatorilor de media.

Echipele au fost premiate cu câte 5000$ fiecare. În următoarele luni, proiectele vor fi definitivate şi lansate oficial publicului larg. Ulterior, aplicaţiile vor putea fi integrate pe platformele online ale instituțiilor media.

Membrii juriului au menționat că toate ideile au fost valoroase și au demonstrat curaj și inovație. „Îndemnăm toți participanții să-și realizeze ideile, inclusiv în cadrul altor proiecte, pentru că merită să fie puse în aplicare”, a spus Oxana Iuteș, directoare adjunctă, Internews în Moldova.

Proiectele au fost jurizate de Elnara Petrova, directoarea Agenției de marketing NextMedia din Sankt-Petersburg, Rusia, Oxana Iuteș, directoare adjunctă, Internews în Moldova, Dona Școla, co-fondatoare, Generator Hub, Vitalie Eșanu, expert în domeniul IT și Dumitru Talmazan, expert în comunicare digitală.

A șaptea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii și responsabilităţii în Moldova (MEDIA-M)”, finanţat de USAID şi UK şi implementat de Internews în Moldova.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre UX/UI Design în cadrul unui eveniment marca Tech Women Moldova
Next Descoperă Job Accelerator alături de Doru Curoșu, Viorica Cerbușcă și Dana Muntean
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 10 =