Decscoperă fotografiile realizate de tineri, la expoziția „Construim punți între comunități”


Internews în Moldova, cu sprijinul USAID și Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, lansează expoziția „Construim punți între comunități”, ce cuprinde o serie de fotografii realizate de participanții celei de-a doua tabere National Geographic Photo Camp în Moldova.  

Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 5 septembrie 2023, la ora 18:00, și va fi găzduit de Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei (Str. 31 August 1989 nr.121 A, MD 2012, Chișinău). Expoziția va dura între 5-19 septembrie.

National Geographic Photo Camp este un program ce-i învață pe tineri din diverse comunități cum să folosească fotografia pentru a spune propriile povești, a explora lumea din jurul lor și a dezvolta legături profunde cu ceilalți. A doua tabără National Geographic din Moldova s-a desfășurat în perioada 15-19 mai 2023, în orașul Comrat, Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. În această regiune din sudul țării locuiește cea mai mare parte a comunității găgăuze, dar și alte grupuri etnice, precum bulgari, ucraineni și/sau moldoveni/români.

Tabăra a fost condusă de o echipă internațională formată din patru fotografi, inclusiv o fotografă din Ucraina. Aceștia au oferit celor 20 de tineri (cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani) din comunitățile de refugiați din Ucraina, regiunea transnistreană și întreaga țară, un set de instrumente și tehnici inovatoare pentru crearea de povești vizuale.

În cadrul programului, participanții au dezvoltat, de asemenea, abilități de gândire critică și alfabetizare media, având posibilitatea de a experimenta în calitate de creatori și de a observa cum o imagine poate influența povestea inițială prin aplicarea diverselor elemente (compoziție, lumină, culoare, atmosferă, etc.). În total, tinerii au realizat 30,670 de fotografii pe parcursul celor cinci zile.

Mai multe detalii la tel. +37360500570, e-mail: in-chisinau@internews.org.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te și participă la cursul de formare pentru cadre didactice „Educație prin democrație”
Next A fost lansat apelul de înscriere la programul „Instigare la Democrație. Ediția III”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − five =