Vino și cinstește memoria eroilor Ion și Doina Aldea-Teodorovici

diua inimi gemene, ion doina aldea teodorovici, omagiu chisinau

În data de 30 octombrie 2018, se împlinesc 26 de ani de la trecerea în neființă a martirilor românismului, Ion și Doina Aldea-Teodorovici. 

AO ”UNIREA-ODIP” invită toată suflarea românească: marți, ora 10:00 la mormântul acestor Inimi Gemene, să aduci împreună omagiul mult-meritat, să depui flori și să le cinstești memoria.

Pe parcursul zilei, membrii Asociației UNIREA-ODIP vor organiza difuzarea pieselor regretaților artiști în instituțiile unde își fac studiile. Vor împărți panglică tricoloră precum și pliante informative despre viața și creația artiștilor. Vor proiecta filmul ,,Te iubesc Ion și Doina,, realizat de doamna Leontina Vatamanu.

Seara, la 17.30, pornind de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt va avea loc un Marș de comemorare organizat de unioniștii din Asociația Noua Dreaptă.

În noaptea de 29/30 octombrie 1992, la orele 2.30, mașina în care se deplasau Ion și Doina Aldea-Teodorovici spre Chișinău a intrat într-un copac în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București, România. Moartea celor doi este percepută drept o tragedie națională.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Hai Moldova” selectează zece școli, beneficiare ale proiectului „Colectarea separată a deșeurilor în școli”
Next Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău revine cu cea de-a II-a ediție a proiectului ,,ABSTRACT”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − ten =