Conferința științifică // Integrarea Europeană prin redresarea educației, cercetării, inovației în țările parteneriatului estic


Conferința științifică internațională „Integrarea europeană prin redresarea educației, cercetării, inovației în țările Parteneriatului Estic” este organizată în cadrul proiectului Erasmus+ nr.610666 „Integrarea economică europeană a Republicii Moldova prin valori comune ale UE: educație-cercetare-inovare”.

Obiective:

  • Încurajarea și consolidarea înțelegerii și conștientizării publicului larg cu privire la calitatea educației și a activităților științifice-educaționale-tehnologice comune ale Parteneriatului Estic-UE.
  • Promovarea implicării publicului larg într-un dialog de politici publice privind integrarea europeană a Moldovei.
  • Informarea și conștientizarea reprezentanților lumii academice, tinerilor, cercetătorilor, tinerilor profesioniști, societății civile la nivel regional și local cu privire la importanța valorilor comune ale UE (inovare-cercetare-educație) pentru dezvoltarea țării și promovarea implicării lor în dialogul politic în comunitățile locale.
  • Îmbunătățirea implicării, conștientizarea și informarea publicului larg asupra progreselor realizate în direcția asocierii economice a Republicii Moldova cu UE datorită accesului la programele de finanțare UE pentru educație-cercetare-inovare.

Limbi de lucru: Engleză/ română

Cine poate participa:

  • Studenți de la ciclurile licență sau master.
  • Lectori și cercetători universitari, asociații studențești, personal administrativ interesat.
  • Reprezentanți ai administrației publice, ai administrațiilor regionale care lucrează în primul rând cu legislația/politica UE și, prin urmare, necesită pregătire atât teoretică, cât și practică în problemele de integrare în UE.
  • Reprezentanții misiunii diplomatice.
  • Funcționari publici din localitate și lideri ai ONG-urilor.
  • Publicul larg (inclusiv mass-media locală).

Conferința „Integrarea Europeană prin redresarea educației, cercetării, inovației în țările parteneriatului estic” se va desfășura pe data de 16 și 17 mai 2022 în cadrul Universității de Stat din Moldova, mun. Chișinău, Centrul MEDIACOR (str.Alexei Mateevici 60).

Agenda conferinței poate fi consultată AICI.

Descoperă mai multe articole pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sesiuni de informare cu privire la bursele postdoctorale Marie Sklodowska-Curie, găzduite de CIVIS
Next În atenția doctoranzilor și cercetătorilor vorbitori de limbă franceză! Participă la concursul „Teza mea în 180 secunde”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 8 =