Tot ce trebuie să știi despre gestionarea corectă a banilor


gestionarea banilor

Gestionarea banilor este un subiect dificil. Pentru mulți, subiectul este însoțit de un sentiment de teamă. Poate că ați amânat economisirea unei sume de bani pentru prea mult timp. Sau, poate, vă faceți griji că nu aveți o pernă de economii de urgență. Oricare ar fi preocupările tale, acum este timpul  pentru a controla finanțele. Cel mai bine este să începeți  cât mai curând posibil cu obiceiuri financiare bune. Youth.md vă propune câteva recomandări în acest sens.

Creează un plan financiar plauzibil

Fii cât mai realist în realizarea planului financiar pentru a te asigura că îl vei respecta întocmai. Pentru ca managementul banilor să te ajute la îndeplinirea obiectivelor stabilite, setează fiecare pas pe care trebuie să îl parcurgi. Analizează-ți cheltuielile lunare și stabilește un plan concret în care să te încadrezi. Setează bugetul pentru fiecare tip de cheltuieli. Și aici trebuie să prioritizezi nevoile. Indiferent de necesități este important ca în planul tău pentru managementul banilor să incluzi bugetul pentru situațiile de urgență. Pentru că e mai bine să fii prevăzător,  consideră o cheltuială lunară obligatorie.

Cunoaște-ți prioritățile

Înainte de a face bugete, trebuie să vă determinați prioritățile. Dacă omiteți acest pas crucial, nu veți intra în planul dvs. financiar. Ai nevoie de o concentrare pentru a-ți alinia obiectivele de bani cu obiceiurile tale în materie de bani. Această concentrare este ceea ce este cel mai important în viața ta, chiar acum. Aveți datorii sau credit care vă fac să vă îngrijorați, doar gândindu-vă la asta? A plăti această sumă ar putea fi prioritatea dvs. nr. 1.

Limitaţi banii pe care îi aveţi la mână

Unrecognizable man holding wallet with money

Mulţi oameni nu se pot abţine să nu cheltuie toţi banii pe care îi au la mână. Încercaţi mereu să aveţi doar banii de care aveţi strictă nevoie, astfel veţi evita plăţile imprevizibile. Spre exemplu, puneți într-un plic doar suma de bani de care aveţi nevoie pentru următoarea săptămână. În cazul în care aţi cheltuit toţi banii din acea săptămână, până la sfârşitul acesteia nu luați alţi bani. Doar astfel vă veţi învăţa să economisiți. 

Motivează-te

Dacă vine vorba de declin, proiectează-ți imediat imaginea în confort financiar, fără grijile care ți-au uzat viața de zi cu zi. Vei fi mai puțin stresat și mai puțin afectat de bombardamentul de anunțuri existente. Dacă ai făcut totuși achiziții supărătoare, nu dispera, ci consolidează-ți mai mult forțele pentru a lupta cu risipa. Felicită-te pentru toate victoriile mici.

Închiriaţi în loc să cumpăraţi

Mulţi oameni preferă să cumpere în loc să închirieze unele lucruri pe care le vor folosi o singură dată. Acesta este doar un factor psihologic prin care  doriţi să deveniţi proprietarul unic al bunul dat, însă în unele cazuri acele bunuri devin uitate sau chiar inutile. Încercaţi să închiriaţi DVD-urile cu filme sau jocuri, cărţile, revistele, echipamentul atletic precum şi alte obiecte şi astfel nu doar veţi economisi un pumn de bani, dar şi veţi păstră mai mult spaţiu pe rafturile din casă. 

Dacă ţi-a fost util articolul nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și sfaturile pentru tine!

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru studenți USM: Vino în echipa ASUSM, Departamentul Cultură și Divertisment
Next Finanțare pentru proiecte ce țin de domeniul sănătății și mediului
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 5 =