Câteva filme care îți vor schimba perspectiva despre viață


Beautiful woman watching movie in the night sitting on a couch in the living room at home

Chiar dacă premierele mondiale din lumea cinematografiei au avut o perioadă lungă de pauză, noi îți propunem câteva filme, unele mai vechi. Toate aceste filme au un fir narativ interesant, iar în timpul derulării lor îți vei schimba perspectiva asupra vieții.

Fii atent, ia o pungă de popcorn și pune-o în cuptorul cu microunde la 2 minute și 10 secunde; cam atât o să-ți ia să citești acest articol, apoi poți privi liniștit unul din filmele recomandate.

„The Pursuit of Happyness” (2006)

„The Pursuit of Happyness” este un film dramatic, biografic din 2006 regizat de Gabriele Muccino și cu Will Smith în rolul lui Chris Gardner, un vânzător fără adăpost. Fiul lui Smith, Jaden Smith, debutează în acest film ca fiul lui Gardner, Christopher Jr.

Scenariul lui Steven Conrad se bazează niște memorii din 2006 cu același nume; scrise de Gardner împreună cu Quincy Troupe. Ortografia neobișnuită a titlului filmului provine dintr-o pictură murală pe care Gardner o vede pe peretele din afara grădiniței la care a fost fiul său.

  • „The Green Mile” (1999)

„The Green Mile” este un film american de dramă fantastică din 1999. A fost scris și regizat de Frank Darabont și este bazat pe romanul omonim al lui Stephen King din 1996.

Tom Hanks joacă ca gardian al unei închisori și este martorul unor evenimente supranaturale în urma sosirii unui enigmatic condamnat (Michael Clarke Duncan) la sediul său. În rolurile secundare apar David Morse, Bonnie Hunt, Doug Hutchison și James Cromwell.

  • „Forrest Gump” (1994)

„Forrest Gump” este un film dramatic american din 1994 regizat de Robert Zemeckis și scris de Eric Roth cu aspecte comice. Filmul se bazează pe romanul cu același nume din 1986 de Winston Groom. Povestea înfățișează câteva decenii din viața lui Forrest Gump (Hanks); un bărbat din Alabama cu inimă bună, care este martor și influențează, fără să vrea, mai multe evenimente istorice definitorii din secolul al XX-lea al Statelor Unite. Filmul diferă substanțial de roman.

  • „Interstellar” (2014)

„Interstellar” este un film științifico-fantastic din 2014 scris, regizat și produs de Christopher Nolan. Amplasat într-un viitor distopic în care omenirea se luptă să supraviețuiască; filmul urmărește un grup de astronauți care călătoresc printr-o gaură de vierme lângă Saturn în căutarea unei noi case pentru umanitate.

  • „The Revenant” (2015)

„The Revenant” este un film american revisionist din 2015, regizat de Alejandro González Iñárritu. Scenariul lui Mark L. Smith și Iñárritu se bazează parțial pe romanul omonim al lui Michael Punke din 2002, care descrie experiențele lui Hugh Glass din anul 1823. Acel roman se bazează, la rândul său; pe poezia Cântecul lui Hugh Glass” din 1915. Filmul îi are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio și Tom Hardy.

  • „Good Will Hunting” (1997)

„Good Will Hunting” este un film dramatic american din 1997 regizat de Gus Van Sant. Scris de Affleck și Damon, filmul îl urmărește pe consilierul Will Hunting (Damon); în vârstă de 20 de ani, din South Boston, un geniu nerecunoscut care, ca parte a unui acord de urmărire penală amânată după ce a agresat un ofițer de poliție, devine pacientul unui terapeut și analizează niște studii avansate de matematică cu un profesor de renume.

Prin sesiunile sale de terapie, Will își reevaluează relația cu cel mai bun prieten al său (Affleck), iubita sa și cu el însuși, în fața sarcinii semnificative de a-și confrunta trecutul și de a se gândi la viitorul său.

Deci, ce aștepți? Alege repede un film și ia popcornul din cuptorul cu microunde. 

P.S. nu uita șervețelele, poate o să ai nevoie.

Urmăreste paginile noastre Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Bucur Bianca-Ionela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Endava Internship: Start perioadei de înscriere
Next Cinci metode de evitare a procrastinării
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =