Top 10 seriale, care te vor transforma într-un adevărat detectiv


Pentru a varia activitățile tale, Youth.md îți propune o listă cu 10 seriale, care te vor transforma într-un adevărat detectiv.

Bones

Acest serial se conturează în jurul personajelor Dr. Temperance ,,Bones’’ Brennan – antropolog și agentul FBI Seeley Booth, care creează o alianță pentru a rezolva mai multe crime. Serialul este recomandat în special celor pasionați de biologie și sociologie, deoarece pot afla multe lucruri interesante din aceste două domenii. Serialul are 12 sezoane și 246 de episoade, deși în corpul uman se găsesc doar 206 de oase.

The White Collar

Neil Cafferey – un escroc și hoț de obiecte artistice vechi, fuge din închisoare pentru a-și găsi iubita. El este prins de poliție și în loc să fie judecat, devine angajat neoficial al FBI. În acest context el îl ajută pe Peter, colegul său agent să rezolve mai multe cazuri. Serialul te transpune în New-York-ul contemporan și te induce într-o atmosferă urbană a unui oraș considerat centru al lumii capitaliste. Serialul are 6 sezoane și 81 de episoade.

The Mentalist

Datorită spiritului său de observație bine dezvoltat, Patrick Jane a devenit consultant independent la Biroul de Investigații al Californiei. Cu ajutorul acestui job el dorește să afle cine este criminalul The Red John, cel care i-a omorât soția și fiica. Serialul are 7 sezoane și 151 de episoade.

Lie To Me

Dr. Cal Lightman și colegii săi – doctori în psihologie aplicată, acceptă provocarea organelor de drept și participă cu aceștia în elucidarea crimelor. Doctorii sunt adevărați detectori de minciuni umani și datorită lor subiectul devine unul și mai palpitant. Serialul are 3 sezoane și 48 de episoade.

The Blacklist

Un criminal fugar pe nume Raymond Reddington se predă FBI și spune că va discuta doar cu agentul Elizabeth Keen, care este în prima sa zi de muncă. Totul ia o întorsătură interesantă, iar ororile Războiului Rece ies la iveală. Serialul are 7 sezoane și 153 de episoade disponibile, iar sezonul 8 este lansat în 2021.

Homeland

Agenta CIA, Carrie Mathison, este convinsă că un prizonier de război, care a fost răpit de al-Qaeda a fost trimis special în SUA, pentru a săvârși niște atacuri teroriste. Serialul are 8 sezoane și 96 de episoade pline de suspans.

Forever

Doctorul morfopatolog Henry Morgan este nemuritor. În viața sa de aproape 300 de ani, el a devenit o adevărată enciclopedie. Datorită cunoștințelor sale o ajută pe agenta FBI Jo Martinez să dezvăluie misterele crimelor. Poate în așa mod, Henry va afla și misterul longevității sale?! Serialul are doar 1 sezon, alcătuit din 22 de episoade extrem de interesante.

Lucifer

Lucifer a părăsit Infernul și s-a mutat cu traiul în Los Angeles, unde o întâlnește pe frumoasa detectiv Chloe Decker, iar împreună formează o echipă puternică în identificarea criminalilor. O altă linie de subiect o reprezintă viața ,,religioasă’’ a lui Lucifer. Serialul are 4 sezoane și 83 de episoade disponibile, iar al 5-lea sezon va apărea în curând.

Sherlock

Acest serial reprezintă readaptarea celebrului roman al lui Sir Arthur Conan Doyle cu aceeași denumire. Acțiunea are loc în perioada contemporană, iar detectarea misterelor de către Sherlock Holmes este cu adevărat inedită. Serialul are 4 sezoane și 15 episoade disponibile.

 Big Little Lies

În prestigiosul orășel Monterey din California are loc o crimă. După acest eveniment se elucidează adevărata viață și secretele câtorva familii, aparent fericite. Serialul are 2 sezoane și 14 episoade disponibile.

Dacă ți-a plăcut această listă, vizitează site-ul oficial și paginile de pe Facebook și Instagram ale platformei Youth.md!

Reporter Youth.md: Cătălina Bezer

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Despre „historia hominum”. Top 5 bestsellers cu conotație metaistorică
Next How to Plan a GYSD Project During a Pandemic?
Cristina Vasciuc
About the author

Cristina Vasciuc

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 10 =