CJI invită profesorii care predau cursul: educație pentru media la instruiri online


educație pentru media cji instruiri

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii și profesoarele care predau la treapta de liceu să participe la două instruiri în domeniul educaţiei media, care îi vor ajuta să predea disciplina opţională educație pentru media în clasele X-XI.

Prima instruire va avea loc în perioada 27-29 iulie 2020. Vor participa profesorii ce activează în şcolile cu predare în limba română. La cea de-a doua instruire, care se va desfăşura în perioada 30 iulie-1 august 2020 sunt invitaţi profesorii care activează în şcolile cu predare în limba rusă şi care în anul de studii 2020-2021 vor preda în clasele X-XI. Ambele instruiri se vor desfăşura în format online, câte cinci ore de instruire pe zi. Ulterior, CJI va pune la dispoziția participanților agenda instruirilor, adaptată formatului online.

Ce oferă cursul opțional de educație pentru media?

Programele de instruire au drept suport curriculumul pentru cursul opţional de Educaţie pentru media, treapta liceală, fiind elaborat de CJI şi aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

În baza curriculumului, CJI a elaborat manualul Educaţie pentru media, clasele X-XI, în limbile română şi rusă. Acesta ajută elevii să înţeleagă rolul şi puterea mass-mediei în societatea democratică, să analizeze critic conţinuturile media, să conştientizeze pericolele mediului virtual şi să devină creatori responsabili de media.

Moderatori:

  • Loretta Handrabura, dr. în filologie;
  • Aneta Gonţa, dr. în politologie, cercetătoare media şi lectoră universitară.

Prima instruire se va desfăşura în limba română, iar cea de-a doua în limba rusă. Numărul de participanţi este limitat. CJI va transmite participanților înregistrați la instruire link-ul de conectare la eveniment.

Când vor avea loc instruirile?

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 23 iulie (pentru prima instruire) şi până pe 26 iulie 2020 (pentru a doua instruire). Acesta va include: CV-ul şi un mesaj de participare, cu menţionarea perioadei de instruire pentru care optează: 27-29 iulie 2020 sau 30 iulie-1 august 2020, la adresa coordonator@ijc.md.

Instruirile sunt organizate de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Consolidarea libertăţii de opinie în Republica Moldova”. Cu susţinerea Deutsche Welle Akademie şi finanţat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania. În cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii şi responsabilităţii în Moldova” (MEDIA-M). Finanţat de USAID şi UK Aid şi implementat de Internews în Moldova.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Student în Diasporă // Descoperă secretele anilor universitari perfecți în Franța de la Iuliana Venedrev!
Next Instruiri online: „Integrarea Dimensiunii de Gen în elaborarea de politici”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =