Află despre Ziua Internațională a Eliminării Violenței Față de Femei!


Ziua Internațională a Eliminării Violenței

Începând cu 25 noiembrie, Ziua Internațională a Eliminării Violenței Față de Femei, numeroase activităţi se vor organiza timp de 16 Zile ale Activismului împotriva Violenței bazate pe Gen.

Campania de 16 Zile, este parte a unei campanii mult mai mare – UNiTE by 2030 to End Violence against Women. Tema anului e reprezentată de culoarea oranj, simbolizând speranța și viitorul fără violență împotriva femeilor. Sloganul este: “Colorează lumea în oranj: Generation Equality împotriva Violului!”.

Ambasadoarea ONU Women Goodwill menţionează: “Campania de 16 Zile este un moment pentru lume să acționeze. Vă încurajez să vă alăturați campaniii pentru a lupta împotriva violului și a încheia formele de violență împotriva femeilor.”.

A vorbit și Directorul Executiv ONU Women, Phumzile Mlambo-Ngcuka: “Violul nu este o acțiune izolată succintă. El poate avea efecte nedorite – o sarcină, o boală transmisă sexual, traume imense sau sentimente de rușine. Femeile părăsesc țara în care trăiesc din cauza fricii de atac. Dacă aş avea șansa să îmi îndeplinesc o dorința, ar fi cu siguranță sfârșitul total al violului!”.

În jurul lumii, femeile sunt violate și abuzate sexual. A venit timpul să luptăm împotriva ‘culturii violului’. Pe drumul spre casă sau oriunde, femeile duc pe umeri o povară grea pentru a se simți în siguranță.

Aproximativ 15 milioane de fete cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani din toată lumea au fost forțate la activitate sexuală. Trei milioane de femei trăiesc unde violul din timpul căsătoriei nu e determinat ca crimă.

Clădiri faimoase și monumente vor fi iluminate în oranj pentru a atrage atenția la Ziua Internațională a Eliminării Violenței Față de Femei.

Pentru mai multe detalii, citiţi informaţia din link: https://www.unwomen.org/en/news/stories/2019/11/press-release-international-day-for-the-elimination-of-violence-against-women.

Reporter: Daniela Panico

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs pentru tineri pasionaţi de scriere: Romeo și Julieta la Mizil!
Next E GRATIS! - inițiativă de bune practici și atitudini pe care le poți prelua și tu!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =