Cititul reduce stresul. Vezi și alte beneficii ale lecturii zilnice


beneficiile lecturii

Lectura esteun mod plăcut de a petrece timpul și o activitate utilă pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Pentru a demonstra cât de importantă este aceasta pentru dezvoltarea personală și nu doar, am decis să-ți enumerăm beneficiile lecturii zilnice!

Dezvoltă vocabularul

Cât de banal nu ar suna acest lucru, cititul chiar dezvoltă vocabularul uman, indiferent de vârstă. Sondajele arată că 69% dintre angajatori caută să angajeze persoane cu abilități precum capacitatea de a comunica eficient. Citirea cărților este cel mai bun mod de a vă îmbogăți vocabularul prin intermediul cuvintelor, învățate din context.

Ajută la prevenirea declinului cognitiv

Conform studiilor, stimularea mentală rezultată din citit, menține și îmbunătățește starea cognitivă a lucrurilor; minimizând posibilitatea dezvoltării bolilor cerebrale precum: demența sau Alzheimer.

Reduce stresul

Potrivit unor cercetări, unul dintre beneficiile lecturii ar fi 30 de minute de citit, ce au proprietatea de a scădea tensiunea arterială, ritmul cardiac și sentimentele de suferință psihologică la fel de eficient ca 30 de minute de yoga sau umor.

Te scapă de insomnii

Medicii recomandă lectura înainte de somn ca o modalitate eficientă de a lupta cu insomniile. Lectura însă trebuie să fie în baza cărților „tradiționale” de hârtie, și nu a celor electronice. Cărțile de hârtie au proprietatea de a calma și relaxa creierul uman, favorizând somnolența; pe când cele electronice pe lângă faptul că strică vederea, obosesc creierul uman și îl excită.

Poate să te ajute să trăiești mai mult

Un studiu pe termen lung privind sănătatea și pensionarea a urmărit starea de sănătate a 3.635 de participanți adulți pentru o perioadă de 12 ani, demonstrând că, cei care citeau cărți au supraviețuit cu aproximativ 2 ani mai mult decât cei care fie nu citeau; fie citeau reviste și alte forme de mass-media. Studiul a concluzionat, de asemenea, că persoanele care citeau mai mult de 3 ore și jumătate în fiecare săptămână au avut 23% șanse să trăiască mai mult decât cei care nu citeau deloc.

Sperăm că informațiile oferite de noi, v-au fost de folos, iar dacă ați citit acest articol până la capăt, vă garantăm că veți trăi mai mult cu câteva secunde, conform spuselor și orientărilor medicale.

Reporter Youth.md : Dîrda Maria

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum facem cumpărături online în maximă siguranță?
Next Vrei să cunoști mai multe despre ce este NLP? Participă la acest eveniment online gratuit
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 12 =