Povestea din spatele a 5 cele mai de succes startup-uri


startup-uri de succes

În spatele fiecărei povești de succes, stă o idee absolut întâmplătoare, dar care și necesită multă muncă și dedicație. Află în articolul de mai jos cheia succesului pentru cele mai de succes startup-uri!

AirBnB

În anul 2007 fondatorii Brian Chesky și Joe Gebbia nu își mai putea plăti chiria apartamentului lor din San Francisco. În timpul unei conferințe, care avea loc în San Francisco, hotelurile erau complet ocupate. Astfel ei au venit cu ideea de a închiria 3 paturi gonflabile, plasându-le în salon și de a găti micul dejun pentru oaspeții lor. Fiecare oaspete a achitat 80 de dolari. În urma acestui succes, echipei s-a alăturat Nathan Blecharczyk, care a creat site-ul acestui business.

Airbnb полная инструкция и личный опыт 2021

Pinterest

Unul dintre fondatorii site-ului, Ben Silbermann, fiind crescut de părinți doctori credea că v-a urma aceeași cale, însă curând a sesizat incompatibilitatea cu această ramură. În 2009, Ben împreună cu doi colegi Paul Sciarra și Evan Sharp s-au gândit să dezvolte ideea unui site în care ai putea face o colecție de lucruri care te interesează. Acestea fiind sub forma unui pin-board interactiv. Numele Pinterest a fost oferit de către prietena lui Ben.

Pinterest – Пинтерест

Uber

„De ce e atât de greu să găsești un taxi?” a fost întrebarea care a inițiat ideea Uber-ului. În urma unei conferințe din Paris, fondatorii Travis Kalanick și Garrett Camp discutau despre cât de multe lucruri nasoale sunt în viața, incluzând și găsirea unui taxi. Nu mult după aceasta, fondatorii căutau metode prin care să găsești o mașină la locul și timpul potrivit.

Uber - Request a ride - Apps on Google Play

Snapchat

Ideea de milioane, la cum se referă unul dintre fondatorii Snapchat, Evan a venit într-o conversație lejeră de la Reggie, un alt fondator: „Aș dori ca pozele pe care le trimit acum fetei să dispară”. Inițial aplicația se numea Picaboo, însă după un colaps numele acesteia a fost schimbat în Snapchat. De la lansarea aplicației au fost introduse multe opțiuni interactive. În anul 2013, fondatorul Facebook le-au propus 35 miliarde dolari pentru Snapchat, însă aceștia l-au refuzat.

Snapchat запустила конкурента TikTok под названием Spotlight

Angry Birds

Oare de câte ori trebuie să încerci și să eșuezi până a atinge succesul dorit? Fondatorilor popularului joc Angry Birds le-au trebuit 51 de încercări până a ajunge la rezultatul mult dorit. Iar după schițarea a 10 idei pe zi au ajuns la produsul care e îndrăgit în întreaga lume.

Angry Birds Classic 8.0.3 - Скачать для Android APK бесплатно

Pentru mai multă informație la tema start-ups și antreprenoriat accesează și alte articolele marca Youth.md. Accesează și paginile noastre de Facebook și Instagram pentru postările zilnice și note informative!

Source: Funders and Founders

Reporter: Lazari Delia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Studenții pot beneficia de un internship UNICEF. Vezi detalii
Next Află aici calitățile pe care ar trebui să le găsești într-un influencer adevărat
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + eight =