Vezi ce activități îți pregătește Centrul pentru Jurnalism Independent în decembrie


Jurnalism Independent

Prima lună de iarnă vine cu multe activități la Centrul pentru Jurnalism Independent, inclusiv evenimentul multașteptat – Gala Anuală a Clubului de Presă. 

Granturi împotriva dezinformării:

  • Pe data de 5 decembrie expiră termenul-limită pentru depunerea dosarelor la concursul de granturi pentru realizarea campaniilor împotriva dezinformării şi propagandei în media. CJI încurajează instituţiile media şi ONG-urile să realizeze şi să promoveze materiale de presă care să deconspire dezinformarea şi să explice cum are loc fenomenul propagandei.

World Press Photo 2020:

  • Expoziţia Internațională World Press Photo 2020, care reuneşte cele mai bune fotografii realizate în anul 2019 în diferite colţuri ale lumii, poate fi vizitată în continuare la Chișinău. Publicul larg este invitat să descopere istoriile din spatele fotografiilor declarate învingătoare, la Muzeul Naţional de Istorie, până pe 9 decembrie.

Gala Clubului de Presă

  • În ultima decadă a lunii decembrie, cei mai buni jurnaliști ai anului 2020 vor fi premiați la 10 categorii în cadrul celei de-a 26-a ediții a Galei Clubului de Presă „Jurnaliștii anului”. În acest an vom acorda și un măr pentru „Cea mai bună reflectare a tematicii COVID-19”.

Instruiri online:

  • În cadrul proiectului „Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare din Europa și Eurasia”, 3 redacții locale vor beneficia de o instruire online privind crearea conținutului de promovare a materialelor jurnalistice pe rețelele sociale. Trainingul va fi livrat de expertul Cătălin Bindea din România. De asemenea, va fi lansat pachetul transfrontalier la tema „Tinerețe în URSS vs. tinerețe în țară ex-sovietică”, realizat de partenerul Moldova.org.
  • La Școala de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ), primul curs din această lună este Vlogging cu Dorin Galben (30 noiembrie-2 decembrie). Următorul, care va avea loc în perioada 3, 4 și 7-9 decembrie, va fi dedicat Editării audio, sub îndrumarea lui Denis Rusu. Va urma cursul de Jurnalism TV, în perioada 10, 11 și 14-16 decembrie, cu instructorii Dorin Scobioală și Vitalie Guțu. La cursurile ȘSAJ se pot înscrie jurnaliștii experimentați sau debutanți, studenții din ultimii ani de licență, master și doctorat sau profesioniștii interesați de jurnalism.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de Centrul pentru Jurnalism Independent, accesați pagina  www.media-azi.md.

Descoperă mai multe oportunități de voluntariat și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Implică-te în calitate de participant la Conferința Anuală a Asociației Bibliotecarilor 2020
Next Program de granturi pentru ONG-urile locale din domeniul drepturilor omului
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *