CELE MAI SCUMPE UNIVERSITĂȚI DIN LUME


Educația este cea mai importantă parte a vieții și numeroase școli oferă diferite tipuri de cursuri. Cu toate acestea, aceste universități nu sunt ieftine și, dacă cineva încearcă să urmeze o educație în cele mai de top universități, va trebui să plătească taxe anuale uriașe.

Credeți că cele mai prestigioase universități sunt cele mai scumpe? Cu siguranță, cheltuielile pentru educație în universități precum Harvard, Stanford sau MIT pot fi mari. Cu toate acestea, ele nu sunt cele mai înalte din lume. 

Am colectat lista celor mai scumpe universități din lume. Pentru a crea această selecție, am examinat numai prețurile de școlarizare. Taxele de cazare, alimentare și alte cheltuieli nu au fost incluse. 

1. Universitatea Columbia

Este o universitate de top care se află în New York. De mai bine de 250 de ani ocupă poziții de vârf în educație nu numai în SUA, ci și în lume. Pentru a obține o educație în această universitate de cercetare în 2022, va trebui să cheltuiți 61,788 $ /an.

Există o mulțime de școli, astfel încât să puteți studia arhitectură, arte, afaceri, inginerie, jurnalism, drept și multe alte științe la Universitatea Columbia.

 2. Universitatea din Chicago

Aceasta este o universitate bine cunoscută în întreaga lume pentru educarea a noi moduri de gândire. Ei îi învață pe elevi să genereze idei originale, să le dezvolte și să obțină locuri de top urmărindu-și visele. Dacă doriți să vă dezvoltați o gândire critică și să vă alăturați următoarei generații de lideri, va trebui să plătiți  60,552 $ în 2022. 

Chiar dacă prețul este ridicat, mulți studenți doresc să obțină o diplomă de învățământ superior în această universitate. Rata de acceptare aici este doar de 8.7%. Din acest motiv, nu ezitați să obțineți asistență din partea celor care deja au absolvit universitatea, pentru ca să trimiteți un eseu de admitere bine cotat. 

Universitatea din Chicago - Wikipedia

 3. Landmark College

Este unul dintre colegiile acreditate pentru studenții cu diferite dizabilități de studiu. Prețul ridicat pentru educație, care este de 59,100 $ /an în 2022, ajută la acoperirea tuturor cheltuielilor necesare pentru a oferi procese de învățământ cu ciclu complet pentru studenții care învață în mod diferit.

Acest colegiu oferă educație de vârf elevilor cu dislexie, tulburare de hiperactivitate, cu deficit de atenție și tulburare din spectrul autismului. 

 4. Colegiul Trinity

Situat în Hartford, Connecticut, este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din SUA. În ciuda acestui fapt, Trinity College oferă educație actualizată în diferite domenii de studiu pentru  59,050 $/an în 2022. Există 41 de cursuri majore și peste 900 de cursuri minore.

File:Trinity College Dublin 4.jpg - Wikimedia Commons

 5. Franklin și Marshall College

Este o universitate care oferă diplome de licență în artă și științe. Ei personalizează educația și îi ajută pe elevi să realizeze ceva semnificativ pentru  58,800 $ /an în 2022.

Raportul de studenți per facultate este de 9:1 la Franklin și Marshall College. De exemplu, standardul național al SUA este 15:1. De asemenea, ei învață să folosească puterea unei mulțimi, adunând studenți cu gânduri asemănătoare în comunități pentru a-și folosi părțile puternice.

 6. Colegiul Vassar

Este o universitate extrem de selectivă, care oferă cele mai bune programe educaționale în arte liberale pentru 58,770 $ /an în 2022. Acest colegiu este renumit pentru poziția sa față de educația femeilor. Chiar de la data înființării, au oferit educație egală pentru bărbați și femei.

File:Thompson Library (Vassar College).jpg - Wikimedia Commons

 7. Colegiul Harvey Mudd

Această instituție de învățământ este unul dintre cele mai bune locuri pentru studenții cărora le place știința exactă și doresc să-și dobândească abilitățile în mod semnificativ. Dacă doriți să studiați inginerie, matematică și alte științe la această universitate, va trebui să plătiți 58,660 $/an în 2022. Pentru acest preț, veți putea învăța științele exacte și veți putea participa la proiecte de cercetare la nivel înalt.

Vor crește prețurile pentru educație în viitorul apropiat?

Potrivit celor mai recente cercetări, prețurile pentru educație în cele mai scumpe universități vor crește semnificativ în curând. Chiar dacă asistăm la digitalizarea globală și acces gratuit la materiale educaționale, educația față în față rămâne la mare căutare.

Mai mult, unul dintre principalele beneficii ale studierii în sălile de clasă pe viu este comunicarea în fiecare zi cu studenți și profesori cu aceleași idei, de unde rezultă că studiile de acest fel își merită costul.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Teodor Zaporojan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă ce este melatonina și care este rolul său în organism
Next O poezie pe zi // „Despre dragoste” de Octavian Paler
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 3 =