Cele mai frumoase țări din lume după părerea unui reporter!


ţări

Dacă faci parte dintre cei capabili să verse lacrimi la vederea unui peisaj desăvârșit, atunci urmează să faci cunoștință cu 5 ţări frumoase care trebuie să le vizitezi.

Așadar, dacă ți se pare greu de crezut că toate splendorile acestui punct azuriu pal numit „Pământ” există cu adevărat, de ce nu te convingi cu ochii tăi?

Papua Noua Guinee

Având în vedere că este vorba despre una dintre ţări mai puțin supuse privirilor turiștilor, aici își au lăcașul unele dintre cele mai exotice creaturi de pe planetă. Iubitorii de păsări vor găsi acest loc drept un paradis înțesat de nenumărate specii de zburătoare și alte viețuitoare.

În acest colț de lume, cea mai mare parte a omenirii trăiește în comunitățile rurale rămase de sute și sute de ani. Port Moresby este locul perfect pentru a începe explorarea grupurilor de suflete de aici.

Goroka, un spectacol tribal care respiră culoare

Coasta Skeleton, Namibia

Actualmente, locul este mai cunoscut pentru scheletele sinistre ale naufragiilor. Parcul Național al Coastei Skeleton este accesibil piciorului de călător, deși, dacă vrei să ajungi în zona de nord, va trebui să rezervi un safari fly-in. Oricum, vei găsi aici o lume spectaculos de sălbatică și unică înțesată de dune ce oferă adăpost babuinilor, girafelor, leilor, rinocerilor negri și antilopelor.

Drumeții călare pe dunele ce par întinse până la capătul pământului

Peninsula Yukatán, Mexic

Plajele specializate în tăiat răsuflări au avut ceva de-a face cu reputația Peninsulei Yukatán, dar la fel de frumoase sunt cenotele ce și-au croit loc sub scoarța pământului.

Acestea își trag obârșia din prăbușirea unor roci de calcar. Nu doar că sunt perfecte pentru mersul sirenei, dar rămâne loc berechet pentru scufundări și scuba diving.

Marea Cenotă așteaptă cu sufletul la gură ochi dornici să o descopere

Pădurea Białowieża, Polonia

Cu un picior în Polonia și cu celălalt în Belarus, Pădurea Białowieża, una din puținele reminiscențe de pădure tropicală rămase încă pe planetă, nu putea scăpa ochiului protector al UNESCO. Întregește 3.086 kilometri pătrați și adăpostește în jur de 800 de bizoni europeni.

Dacă te simți eco, tânăr și voios, poți să pornești într-o drumeție prin cărarea Wilczy Szlak or Wokół Uroczyska Głuszec.

Oricât ar fi de greu de crezut, nu este Pădurea Interzisă din Harry Potter, ci Białowieża din Polonia

Marele Canion, Arizona, SUA

Purtând în adâncuri stânci în etate de aproape două miliarde de ani, se poate spune cu convingere că își merită pe deplin locul în topul celor cinci minuni naturale ale lumii.

Dacă vrei să te diferențiezi de mulțimile de vizitatori care ajung aici, mergi spre marginea nordică a canionului, văzută de numai 10% din numărul anual de curioși.

Lasă-te purtat de apele prea-vestitului Mare Canion

Care dintre aceste 5 ţări ți-a plăcut mai mult? Spune-ne pe care le-ai inclus în lista ta de vizitat pe pagina de Facebook sau Instagram a echipei Youth.md!

Reporter: Proțap Erica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaște mai multe despre programul Adobe Photoshop la un webinar gratuit organizat de STEP It Academy
Next ASEM te invită la o discuție LIVE ca să cunoști mai multe despre Econometrie și Statistică Economică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =