Workshop online gratuit pentru profesorii de liceu


workshop online pentru profesori

Profesorii sunt așteptați la un workshop online, desfășurat în 18-20 august 10:00 -13:00 realizat de echipa ExploLearn.

Participanții vor învăța o metodă inovativă de lucru cu adolescenții. Vor trece printr-un proces de învățare experiențială și vor deveni parte dintr-o comunitate de învățare. Nu este nici un secret că, pe lângă motivația personală și cunoștințele disciplinei, profesorii au nevoie de metode potrivite pentru a-și crește elevii.

Cursul acesta este pentru tine dacă:

– îți place să organizezi activități extrașcolare cu elevii tăi;
– ești interesat de învățarea prin joc sau vrei să-ți explorezi spiritul ludic;
– vrei să descoperi lucruri noi în educație dincolo de metodele tradiționale;
– vrei să-i ajuți pe elevii tăi să-și dezvolte abilitățile de viață.
– îți dorești să faci parte dintr-o comunitate de profesori pasionați de inovație în educație.

Ce este EduLARP?

EduLARP (învățarea prin joc de rol) este prescurtarea de la educational live action role play. Este un joc de improvizație, în care participanții primesc un rol și îl interpretează liber, fără replici scrise. Povestea se naște din interacțiunile și deciziile jucătorilor și are în spate un scop educativ. Se aseamănă și cu jocurile copilăriei („de-a pirații”, „de-a detectivii” etc.), dar și cu teatrul de improvizație. Oferă jucătorilor șansa de a explora alte laturi ale personalității lor, de a fi altcineva într-o lume diferită de cea reală, de a descoperi „cum ar fi dacă…”, de a reflecta la „ce aș face în situația respectivă.”

Pe toată durata jocului, participanții comunică, negociază, iau decizii, gestionează conflicte, lucrează în echipă, se gândesc strategic la cum să-și atingă obiectivele, se pot afirma ca lideri în cadrul jocului, toate acestea dezvoltându-le abilități pe care le vor aplica în viața de zi de zi.
Metoda este gândită pentru a fi aplicată față în față, într-un spațiu de joc, dar se poate adapta și pentru organizarea ei în mediul online ca EduLARP digital, prin folosirea unei aplicații de videoconferință. Vei primi sprijin pentru a învăța cum să aplici metoda atât în mod obișnuit, cât și în mod digital.

Vei învăța cum să coordonezi un astfel de joc pentru elevii tăi, cum să îi asociezi pe jucători cu rolurile potrivite, cum să adaptezi scenariile la particularitățile elevilor tăi, cum să îi pregătești pentru joc și cum să organizezi un club de EduLARP în liceu pe parcursul anului școlar. În timpul workshopului, vei trece și tu prin experiența unui joc de rol de tip EduLARP online ca participant.

Procesul de selcție:

Prioritate la selecție vor avea profesorii care lucrează cu elevi din comunități / categorii vulnerabile, deoarece ei au cea mai mare nevoie de sprijin. Sunt încurajate aplicațiile profesorilor de la licee tehnologice / școli profesionale care au provocări de abandon școlar și de promovabilitate la bacalaureat. De asemenea, vor avea prioritate și echipele de doi profesori ce lucrează în același liceu / școală.

Numărul de locuri este limitat (15 participanți), pentru a favoriza latura practică a învățării și lucrul pe grupe.

Cum te poți înscrie?

Înregistrează-te pentru întreg seminarul intensiv de trei zile completând următorul formular până pe data de 9 august 2020.

Descoperă mai multe oportunități și evenimete, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous Oportunitate de voluntariat: Grow Me Up își mărește echipa!
Next Job pentru tineri // Moldova.org angajează coordonator de proiecte speciale
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *