Centrul de Jurnalism Independent a pregătit o serie de activități pentru tineri în luna ianuarie


activități pentru tineri cji

Pentru a începe anul 2021 în forță, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) vă invită să participați activ, chiar din luna ianuarie, la activități pentru tineri jurnaliști, dar și pentru publicul larg.

  • CJI invită instituțiile media care doresc să-şi sporească audienţa online și să-și majoreze veniturile să expedieze dosarul la concursul de granturi mici, desfăşurat în cadrul proiectului „Înţelegerea audienţei prin asistenţă digitală”. Redacțiile trebuie să completeze un formular și să transmită CV-urile membrilor care se vor implica în proiect până pe data de 20 ianuarie 2021.
  • Pe Media Azi, în această lună veți putea citi despre importanța jurnalismului soluțiilor într-un an în care pandemia de coronavirus va continua să afecteze omenirea.
  • Iar Mediacritica vă va propune spre lectură o analiză despre normele etice și deontologice ale celor care moderează emisiuni la radio și TV, semnată de Ioana Avădani, președinta Centrului pentru Jurnalism Independent din România.
  • Departamentul Politici și Legislație Media va continua să urmărească situația legislativă din domeniu și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor de presă. De asemenea, răspunsuri la întrebările de ordin legal ale jurnaliștilor veți afla la rubrica „Juristul Presei”.
  • Semestrul II la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism va începe cu Managementul instituției media (11 – 15 ianuarie), curs susținut de Alina Radu, directoarea publicației Ziarul de Gardă. Următorul curs, ce va avea loc în perioada 18 – 22 ianuarie, va fi Antreprenoriat și modele de afaceri jurnalistice inovatoare, sub îndrumarea Danielei Becket de la aceeași publicație. Ultimul curs din această lună va fi Startup-uri în media (25-29 ianuarie) cu Liuba Șevciuc, jurnalistă de investigație și fondatoare a proiectului „CU SENS”. La cursurile ȘSAJ se pot înscrie jurnaliștii experimentați sau debutanți, studenții din ultimii ani de licență, master și doctorat sau profesioniștii interesați de jurnalism.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md.

Descoperă mai multe oportunități și activități pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // AO Forumul Absolvenților Reveniți angajează IT Developer
Next Job // AO HOMECARE angajează lucrător social
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *