CEI MAI BINE PLĂTIȚI SCRIITORI DIN LUME


Deși odată cu dezvoltarea cinematografului literatura scrisă și-a pierdut tot mai mult din popularitate, scrisul a fost unul dintre primele lucruri făcute de om și mereu va rămâne unica formă a artei care e nemuritoare printre secole, spunând istoria chiar și sute de ani mai târziu.

Există o ideologie printre oameni, cum că a fi scriitor înseamnă a muri de foame de bună voie, dar avem aici câteva exemple evidente care demonstrează contrariul.

Elisabeth Batinder

Autoarea multor cărți și tratate feministe are o avere estimată în 1,8 miliarde de dolari și e cea mai bogată scriitoare din lume.

J.K.Rowling

Ani mai târziu, seria ”Harry Potter” este încă în topul preferințelor cititorilor de toate vârstele. Averea ei e estimată în 1,2 miliarde de dolari, din vânzarea cărților strângând 54 milioane.

  • James Patterson
  • Cărțile autorului seriei „Alex Cross” s-au vândut în peste 360 de milioane de exemplare, iar acesta a adunat 86 de milioane de dolari din drepturile de autor.
  • Stephen King-  a strâns 27 de milioane de dolari din cărțile sale horror și SF. Multe dintre ele au fost și ecranizate, iar autorul american este extrem de iubit în întreagă lume și considerat geniul horrorului.
  • John Grisham- a început cariera ca avocat, dar și-a descoperit mai apoi pasiunea pentru scris. Romanele sale polițiste s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare în întreagă lume, iar averea să se ridică la aproximativ 21 de milioane de dolari.
  • George R. R. Martin- a primit câte 15 milioane de dolari pe sezon de la HBO pentru „Game of Thrones”, serialul care a bătut multe recorduri cinematografice pe parcursul ultimului deceniu, iar din vânzările celor cinci cărți ale seriei „Cântec de gheață și foc” a strâns peste 10 milioane de dolari.
  • Dan Brown- „Codul lui Da Vinci” s-a vândut în peste 200 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost ecranizat în 2006, cu Tom Hanks în rolul principal. Dan Brown a primit în schimbul drepturilor de autor 18,5 milioane de dolari.
  • E. L. James- N-ai cum să nu fi auzit de cele „50 de umbre ale lui Grey”. Cartea a înregistrat vânzări record și a fost ecranizată, iar autoarea, Erika Leonard James, a adunat 10,5 milioane de dolari doar din vânzarea cărților.
  • Rick Riordan- se află la egal în preț cu predecesoarea și cel care a reinventat noțiunea de legendă în seria „Percy Jackson și Olimpienii”.

Pentru mai multe articole accesați paginile noastre de Facebook și Instagram.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ultima zi de înregistrări pentru programul de orientare în carieră, sesiunea 2, modulul 2 (ARTICO)
Next Webinar pentru ONG-uri „Cum comunicăm despre voluntari”
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =