Burse pentru tineri cercetători oferite de către Fondul Internațional Visegrad


burse visegrad

Fondul Internațional Visegrad (FIV) și Institutul Universitar European (EUI) lansează împreună un nou program de burse pentru cercetătorii postuniversitari din Europa Centrală și de Est interesați de integrarea europeană pentru a efectua cercetări la Arhivele Istorice ale Uniunii Europene (EUI) .

Zece granturi de cercetare în valoare de 5.000 EUR fiecare sunt disponibile în 2021-2022.

Scop și obiective

Programul de finanțare oferă tinerilor cercetători din Europa Centrală și de Est interesați de integrarea europeană în general cu o experiență de cercetare unică în HAEU încorporată în comunitatea științifică internațională a EUI din Florența. Pentru a aborda provocările aduse de actuala urgență sanitară, HAEU oferă digitalizarea la cerere a fișierelor de arhivă necesare cercetătorilor, asigurând astfel continuitatea operațională a programului de granturi și în timpul pandemiei Covid.

Admitere

Următorii candidați din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, Balcanii de Vest și regiunile Parteneriatului estic sunt eligibili să aplice:

  • Toți studenții actuali postuniversitari (masteranzi și doctoranzi);
  • Toți cercetătorii postdoctorali sau cadrele didactice universitare care au absolvit un masterat sau un doctorat în termen de zece ani care preced data depunerii cererii și care dețin în prezent o numire academică.

Solicitanții selectați vor pregăti o publicație (teză, disertație, carte sau articol științific) referitoare la integrarea europeană în oricare dintre disciplinele științelor umane și sociale (de exemplu, drept, istorie, științe politice, economie, sociologie, administrație publică).

Proiectele de cercetare prezentate de studenții postuniversitari sau cercetătorii postdoctorali ar trebui să se refere, de preferință, direct la domeniul lor de masterat sau doctorat.

Având în vedere limbile utilizate în documentele de arhivă ale Uniunii Europene, candidații ar trebui să aibă cunoștințe solide de engleză și cunoștințe de bază de franceză.

Procedura de aplicare și termenul limită

Programul de finanțare pentru 2021-2022 cuprinde două termene limită de depunere a cererilor pe an, unul la 30 aprilie și celălalt la 31 octombrie.

Cererile trebuie trimise prin e-mail la Arhivele Istorice ale Uniunii Europene la adresa archiv@eui.eu. Confirmarea că a fost primită o cerere va fi trimisă prin e-mail în termen de o săptămână.

Pentru informații suplimentare despre aceste burse de cercetare, accesează acest link.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Proiectele de inovare și transfer tehnologic pot obține finanțare
Next Interviu // Ilinca Avram: cea care promovează vorbirea corectă pe TikTok
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =