Ai între 18 și 25 de ani și urmează să votezi pentru prima dată? Participă la evenimentul „Europa Ta, Cuvântul Tău!”, Bruxelles


Comitetul Economic și Social European (CESE) invită tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care votează pentru prima, dată să participe la evenimentul emblematic „Europa Ta, Cuvântul Tău!” (YEYS). Evenimentul este destinat tinerilor din țările candidate, inclusiv din Republica Moldova și Ucraina, toate statele membre UE și din Regatul Unit. va avea loc la Bruxelles

În acest an, evenimentul va avea loc la Bruxelles, la 6 martie 2024, în cadrul Săptămânii Societății Civile a CESE (4 -7 martie 2024), în perioada premergătoare alegerilor europene. 

Participanții vor fi invitați să dezbată și să formuleze recomandări care vor contribui la activitățile pre-electorale ale CESE, precum și să ofere contribuții la rezoluția CESE privind alegerile europene. Evenimentul își propune să inspire participanții să își exercite dreptul democratic de a vota, să încurajeze în mod activ prietenii, colegii, rudele să facă acest lucru.

Candidații pot fi elevi de liceu, studenți care reprezintă organizații sau societăți studențești, delegați de tineret activi în societatea civilă sau organizații de tineret, cum ar fi cele care implică tineri antreprenori, organizații de artizani, muncitori, sindicaliști, agricultori, asociații de mediu, femei, persoane cu dizabilități, activiști pentru drepturile omului, voluntari.

Pentru candidații selectați, CESE va asigura și va plăti cazarea la Bruxelles pentru două nopți, un zbor dus-întors (clasa econom) sau o călătorie cu trenul/autobuzul între țara de reședință și Bruxelles.

Termenul-limită de înscriere este 31 decembrie. Alte detalii și moduri de înscriere, găsești aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Winter Camp | Unwrapping American Culture and Traditions
Next Înscrie-te și alătură-te rețelei de absolvenți EU4Youth în 2024
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =