Asociația Oberliht vă invită la o prezentare publică – Muncitorii artei stradale


Asociația Oberliht vă invită la o prezentare publică – Muncitorii artei stradale, pe 16 octombrie 2021, ora 13:00, online.

Alexandra Novac și Veaceslav Belov vor vorbi în cadrul evenimentului despre rezultatele atelierului din vară „Muncitorii artei stradale”, care a inclus mai multe intervenții în spațiul urban din Rîbnița pe parcursul lunii august și a fost „încununat” cu o pictură murală.

La eveniment, artiștii își vor putea împărtăși din experiența de lucru cu spațiul urban, vor discuta despre provocările pe care le-au întâlnit în legătură cu temele abordate – identitate, gen, migrație, ecologie.

În final, cei prezenți vor cunoaște despre cum să interacționeze desinestătător cu mediul urban prin tehnici de artă stradală, vor afla despre instrumente practice și vor primi multă inspirație pentru a-și crea propriile proiecte.

Link Google meet: https://meet.google.com/smm-zuaq-don

Despre speakeri:

Viacheslav Belov [RU], artist din Sankt Petersburg. A studiat la școala de artă numită după. M.B. Grekov (orașul Rostov-pe-Don).

A studiat la Academia de Arte I. E. Repin, în atelierul istoric al A.A. Mylnikov (Sankt Petersburg). A participat în proiecte de stat pentru crearea mozaicurilor în 9 stații de metrou din Sankt Petersburg. A participat la festivalul de artă stradală Stenograffia, Ekaterinburg.

A participat la crearea decorațiunilor de mozaic din interiorul Catedralei Sf. Sava din Belgrad (Serbia), setul de mozaic a fost creat în atelierele Z. Tsereteli (MMOMA) din Moscova. A participat la crearea unui proiect de artă în Kirovsk (cu sprijinul Fundației Ruarts, Artmossfere).

A realizat proiecte independente de artă stradală în diferite orașe (Moscova, Sankt Petersburg, Rostov-pe-Don, Novorossiysk).

Alexandra Novac [MD], ÙR | Transformation space, Rîbnița. Alexandra este fotografă și artistă din Transnistria.

Lucrează la proiecte artistice, la tema transformării și renașterii spațiului public; o interesează subiectele legate de mentalitate și stereotipuri, în contextul comunității locale. Are o atitudine pozitivă referitor la dezvoltarea comunității prin cultură și prin artă.

Alexandra s-a născut în Ucraina, în anul 1990; locuiește în Transnistria. Are o activitate artistică de șase ani (fotografie de portret, artă experimentală prin îmbinarea tehnicelor desenului și fotografia, crearea obiectelor de artă, participă la expoziții).

Alexandra este cofondatoarea proiectului ÙR | Transformation space – o comunitate de artiști vizuali și activiști din Rîbnița care transformă spațiile din jurul lor.

Mai multe despre informații despre proiectul Edu-Art 2021 vezi AICI.

Participarea în cadrul tuturor activităților proiectului este gratuită.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Evenimente de divertisment // Expoziție la Artcor Touched with Fire
Next Află mai multe despre beneficiile somnului pentru sanatatea ta
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + one =