„Tinerii vor schimba lumea” mesajul-cheie la ZIT 2019. Impresii și incursiune în desfășurarea evenimentului

ziua internationala a tineretului, youth md, costesti, zit 2019

Pe 10 august, la complexul turistic Costești a fost organizată Ziua Internațională a Tineretului. O zi nemaipomenită, o zi plină de energie pozitivă, implicare, motivație și multă inspirație pentru viitoarele proiecte inițiate de tineri.

Tinerii din Moldova se știe sunt tineri dedicați și responsabili, așa că nici măcar la ZIT nu s-au încumetat să se relaxeze, ci din contra au venit cu provocări, premii, informații noi și multă energie pozitivă pentru a-i convinge și pe alții să li se alăture.

În runda 1 a evenimentului activitatea a fost concentrată în zona ONG-urilor. Aici atmosfera a fost încinsă de către Centrul de Tineret Cahul și Strășeni care au venit cu premii, concursuri și teambulding-uri. Provocarea zilei a fost, probabil, puzzle-ul de pe iarbă. Unde chiar dacă au fost implicate 50 de persoane, nu s-au putut încadra în timpul planificat. Tot aici, cei de la Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale au ars multe creiere. Tinerii noștri, iubitori de carte, nu s-au dat bătuți cu una cu două și au încercat din răsputeri să găsească răspunsuri la întrebările cele mai neașteptate pentru a câștiga o carte (Manual de Jocuri Intelectuale, vol. 1 sau 2). Se pare că satisfacția obținerii unui rezultat de pe urma efortului depus este la ordinea zilei pentru tineretul Moldovei, dacă în final au ales jocul intelectual în schimbul altor activități mai odihnitoare. Pe de altă parte de atenție s-a bucurat și masa echipei Youth.md, unde recrutările de voluntari erau în toi.

În runda a 2-a a evenimentului tinerii s-au relaxat, au lăsat brainstorming-urile deoparte și au decis să se distreze. Mediul a devenit unul mai romantic și melancolic. Pe scenă au evoluat Delta pe Obraz, Spirit, Beige Life, Lidia Isac & Band etc. Atmosfera de seară a fost accentuată de apusul nemaipomenit care se reflecta în lacul de acumulare Costești. La această etapă au fost împărtășite multe păreri, idei și s-au legat prietenii noi.

Multe zâmbete și poze au mai fost în acea zi. Prin inițiativă, interacțiune, colaborare și muncă, tineri au făcut din ZIT o zi de neuitat . Eforturi mari depun pentru a schimba micuța noastră țară. Iar fiecare inițiativă din partea lor este o dovadă că potențial există, iar valorificarea ecestuia este o necesitate. Prin încurajare, ajutor și receptivitate vom reuși să punem în valoare capacitățile generației noi și să construim un viitor prosper.

Autor: Marina Daniliuc

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la Școala Trainerilor în domeniul Sănătății Sexual-Reproductive
Next Află care sunt cele mai noi tendințe în lumea roboticii și cum poți crea primul tău joc video
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =