Artico și Cariera Mea te invită la un LIVE pentru orientare în carieră


live orientarea în carieră artico

Cum să descoperi cariera ce te face să simți că trăiești cu adevărat? Întrebarea esențială la care poți afla răspuns în cadrul evenimentul, în format LIVE, organizat de Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO împreună cu Proiectul Cariera Mea, dedicat tuturor tinerilor ce le pasă de propriul viitor.

În cadrul acestei sesiuni vom discuta despre ce presupune si cum putea dezvolta o carieră care să ne ofere și satisfacție morală și financiară.

Despre invitat:

Invitata este Ana Niculăeș, specialist în Psihologie Educațională şi a Personalități, master în Psihologie (Paris). Membru în următoarele organizații:

  • Societatea Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeutilor și Psihologilor
  • Asociația Română de Psihoterapie Integrativa
  • Asociația Balint Moldova
  • American psychological Association
  • Asociația Femeilor de Afaceri din Moldova

În cultura din Okinawa, IKIGAI este considerat un motiv să te ridici dimineața”.

Adică un motiv pentru a te bucura de viață. Pentru japonezi, conceptul are și un element social. Este vorba despre a te simți confortabil cu rolul tău în familia ta, la locul de muncă și în societate.

Pentru cei din Occident, care sunt mai familiarizați cu conceptul de IKIGAI, este adesea asociat cu o diagramă Venn cu patru calități care se suprapun: ce iubești, la ce ești bun, de ce are nevoie umanitatea și pentru ce poți fi plătit. Japonezii cred că suma micilor bucurii din viața de zi cu zi are ca rezultat o viață mai împlinită în ansamblu.

Toată lumea, în conformitate cu cultura japoneză, are un IKIGAI, un scop în viață. Găsirea acestuia necesită o căutare adâncă în sinele fiecăruia. O astfel de căutare este importantă iar găsirea acestui scop aduce satisfacție și o semnificație a vieții.

În această sesiune tinerii vor afla mai multe informații despre propriul IKIGAI, cum îl descoperă, în ce măsură ar putea să le îmbunătățească calitatea vieții și, mai ales, cât de important este în alegerea propriei cariere.

Notează-ți în agendă ziua de sâmbătă 15 august, ora 19:00. Prezentarea va fi transmisă într-un live pe pagina de facebook, fii sigur că nu pierzi evenimentul abonează-te la pagina Cariera Mea.

Mai multe detalii, găsești pe pagina de facebook a evenimentului.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Cariera Mea, platformă de ghidare și orientare profesională a tinerilor în alegerea viitoarei cariere, inițiat de MiLab și UNDP, coordonat de Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous Conferință online pentru antreprenori: „Belarus – Moldova: noi etape de colaborare economică”
Next Vizitează satul Saharna prin intermediul unei călătorii virtuale alături de Youth.md!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *