Yep!Moldova te invită la Startup Summer Camp, chiar în mijlocul codrilor!

summer camp, yep moldova, oportunitate, codri

25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani vor participa la o tabără de vară, în localitatea Bahmut. Tinerii vor genera idei și  vor elabora un plan de acțiuni pentru valorificarea potențialului turistic și cultural al conacului familiei Ciolac-Malski și a localității Bahmut!

Conacul și localitatea Bahmut nu sunt doar o zonă istorică de importanță culturală, dar și o locație pitorească în mijlocul codrilor.

Construit în sec. XIX-lea, în stil rusesc neo-clasic de nobilimea poloneză, conacul familiei Ciolac-Malski este actualmente inclus în Registrul Monumentelor de Stat , reprezentând un monument de valoare pentru Republica Moldova.

În forma iniţială, conacul a avut cinci încăperi, două holuri, două intrări și un subsol care cuprindea toată lungimea clădirii. Acesta mai dispunea de o alee de marmură, cu două rânduri de castani şi pini pe ambele părți ale aleii, un parc cu arbori şi arbuşti exotici şi un lac. Conacul era într-o stare foarte bună până în anul 1945, când boierii polonezi ar fi fugit în România. Ulterior, din anii ’50, conacul a servit drept școală pentru elevii din localitate. Din 1989, când a fost construită alta, imobilul a fost lăsat de izbeliște.

Tabăra de vară este orientată spre a  identifica noi idei și abordări în transformarea acestui conac boieresc din ruine într-un punct de atracție turistică, un spațiu creativ pentru oamenii de artă, în căutare de idei și inspirație.

Tinerii vor fi cazați în Bahmut, și vor avea activități de instruire, training-uri în baza metodologiei Lean Canvas și Design Thinking, workshopuri interactive, sesiuni de mentorat, iar la fnalul taberei, vor prezenta idei de promovare a localității și monumentului istoric.

Startup Summer Camp va fi organizat în perioada 5-7 iulie, iar înregistrarea poate fi făcută accesând acest link: http://bit.ly/yepsummercamp.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la Art Labirint Summer Festival, eveniment anual de artă și cultură alternativă
Next Vino la o nouă prezentare marca „Alumni Voices” și vezi cum poți adopta un stil de viață „eco-friendly” în Moldova
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 6 =